StoryEditorOCM
Ostalospektakularna fešta

Srinjine dočekale zlatnu Anđelu iz Pariza: ‘Kinezi su već napravili klona, ali im se nešto pobrkalo u programu...‘

Piše Sport SD
14. rujna 2024. - 20:31

Srinjine su dočekale svoju zlatnu paraolimpijku Anđelu Mužinić Vincetić. Fešta je održana na školskom igralištu, a organizirali su je Mjesni odbor i mještani. Brojni stanovnici izašli su na ulice i bakljadom, uz pjesmu i veselje, pozdravili zlatnu iz Pariza.

Za one koji su zaboravili, najbolja hrvatska parastolnotenisačica osvojila je zlatnu medalju u kategoriji WS3 na Paraolimpijskim igrama u Parizu nakon što je u finalnom susretu pobijedila Koreanku Jiyu Yoon s 3-2 (11-7, 11-8, 10-12, 10-12, 13-11).

To je najveći pojedinačni uspjeh u karijeri za 31-godišnju Mužinić Vincetić, koja je dosad osvojila pojedinačne medalje na svim natjecanjima osim na Paraolimpijskim igrama.

image
Nikola Vilic/Cropix

Srinjine, emocije, plač...

- Dobro, niste to sada trebali svima reći, moglo je ostati među nama - u šali je krenula zlatna Anđela, pa nastavila:

- Uvijek malo emocionalno kasnije reagiram, ali pustila sam suzu kad sam vidjela svoje kako navijaju i kad gledam ljudima emocije u očima, ne mogu ne zaplakati. Jako sam zadovoljna, vesela i zahvalna svima, jer ovo je stvarno veliki dan.

Cijelo mjesto je došlo čestitati Vam na fantastičnom uspjehu. Bengalke, vatromet, djeca, što kazati?

- Imali smo već sličnu situaciju 2016. Sad sam već malo i očekivala, da ne budem preskromna. Ovakve stvari vežu ljude i selo, ovo je veliki događaj i za njih i zahvaljujem im se na ovoj večeri. 

Niste zaboravili svoje Srinjine, iako ste sada u Zagrebu?

- U Zagrebu sam, možemo reći poslovno, ali srcem sam još uvijek doma, tako da kad se karijera završi, Anđela se vraća doma - sa smiješkom je potvrdila hrvatska paraolimpijska.

A onda su se u pozadini čuli radosni dječji glasovi:

- Mogu ja sada izjavu!?

Ali pustili su nas još koju minutu...

Uzor ste ovim mladićima i djevojčicama, shvaćate sada da ste napravili nešto veličanstveno?

- Upravo to, kad vidite koliko se ljudi vesele tome, shvatite da ova zlatna medalja poprima još veći sjaj, tako da ono što je važno da se djecu od malena uči da svi možemo biti isti. Bitna je osoba, a ne njegov hendikep. 

Sada će u Koreji i Kini svi raditi da vas skinu s trona?

- Mi smo već prije pričali da su Kinezi sigurno napravili nekog klona, ali izgleda da se nešto pobrkalo u programu... Žao mi je, neka pokušaju ponovno, ha-ha.

Vidimo li se opet na istom mjestu za četiri godine?

- Ja ću doći, a hoće li netko organizirat doček, to ne znam, radosno je zaključila Anđela Mužinić Vincetić.

Puno emocija u malom mjestu povodom povijesnog uspjeha. Veselje, vatromet, suze, radost... Srinjine su dočekale svoju zlatnu Anđelu Mužinić Vincetić. Nadamo se kako ćemo se i za četiri godine naći na istom mjestu!

image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 20:32