StoryEditor
Ostalogimnastika

Srbić i Baron nastupaju u Melbourneu na Svjetskom kupu: 'Cilj je dobro odraditi vježbu i proći u finale, a tamo je sve moguće'

20. veljače 2019. - 15:32

Dvojica hrvatskih gimnastičkih breprezentativaca Tin Srbić i Matija Baron nastupit će na prvom ovogodišnjem Svjetskom kupu koje se održava u Melbourneu.

Natjecanje započinje sutra kada će na konju s hvataljkama svoj prolazak u finale tražiti Baron. Kvalifikacije preče održat će se u petak, a u njima će nasupiti i Srbić.

Prvi je ovo veliki turnir sezone, a ujedno i prva postaja Svjetskog gimnastičkog kupa. Nakon njemačkog Cottbusa, Melbourne je drugi Svjetski kup čiji se rezultati boduju kao kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Hrvatsku će u dalekoj Australiji predstavljati dvojac iz ZTD Hrvatski sokol, a koliko su spremni te što od njih možemo očekivati najbolje znaju oni sami.

"Pripreme su bile dobre, rame je u odličnom stanju tako da sam se mogao normalno pripremati i spreman sam. Konkurencija je opet jaka. Dolaze i Zonderland i Miyachi koji su bili sa mnom na podiju u Cottbusu. Dolazi još par finalista, pa i osvajača svjetskih prvenstava (uz Zonderlanda i mene) tako da će biti zanimljivo", iskren je u svojim očekivanjima bio Srbić za kojeg nema puno kalkulacija što se tiče ovog natjecanja.

"Moj cilj je uvijek isti - odraditi dobro kvalifikacije kako bih se plasirao u finale. A onda u finalu… idem napasti zlato! Samo pobjednik Svjetskog kupa ide na Olimpijske igre, a to mi i je najveća želja i cilj". 

Niti Baron nije krio svoje ambicije na australskom Svjetskom kupu.

"U dobroj sam formi pa se nadam dobroj izvedbi u kvalifikacijama, ali i u finalu. A u finalu… tamo je sve moguće, kao što svi već znaju. Pripreme su prošle u najboljem redu, spremio se jesam i na natjecanje idem s trenutno najjačom vježbom", rekao je Baron. 

Kvalifikacije prvog ovogodišnjeg Svjetskog kupa počinju u četvrtak u 8,00 sati ujutro po našem vremenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. veljača 2021 11:11