StoryEditorOCM
OstaloOkrutan čin

Sportom se više nikada neće baviti: u sudnici je pao u nesvijest kada su mu izrekli kaznu za ubojstvo

Piše R.R.
7. veljače 2023. - 21:47

Grupa ragbijaša u Argentini na smrt je prebila sina paragvajskih imigranata koji je imao samo 18 godina. Sve se događalo početkom 2020. godine, a tek danas su zločinci saznali zatvorske kazne. Nekima je automatski pozlilo, a jedan od njih se srušio nakon što je izgubio svijest.

Petorica optuženih dobili su doživotni zatvor. Ostala trojica po 15 godina zatvora. Maximo Thomsen se onesvijestio nakon što je čuo svoju kaznu i saslušanje je prekinuto na nekoliko minuta. U međuvremenu, preostala trojica dobila su kaznu manju od doživotne. Lucas Pertossi, Blas Cinalli i Ayrton Viollaz optuženi su kao suučesnici u zločinu i dobili su kaznu od 15 godina zatvora.

Maximo Thomsen, jedan od onih koji su osuđeni na doživotni zatvor zbog ubojstva Fernanda Baeza Sose, onesvijestio se nakon saslušanja presude Usmenog kaznenog suda grada Dolores koji je, s obzirom na ovu situaciju, privremeno zaustavio presudu kako bi se dotičnom ukazala liječnička pomoć.

Brutalno ubojstvo koje se dogodilo u siječnju 2020. jedan je od najpoznatijih kriminalnih slučajeva u Argentini posljednjih godina. Baez Sosa i prijatelji zabavljali su se u noćnom klubu u primorskom gradu Villa Gesell, kada je izbila svađa između njih i ragbijaša. Obje su grupe izbačene iz kluba, ali nekoliko minuta kasnije, igrači ragbija nasrnuli su na Baeza Sosu, šutirali ga i tukli dok je ležao na tlu. Neki od njih pokušali su spriječiti slučajne prolaznike da interveniraju i spase nesretnog mladića.

Tužilaštvo je tražilo doživotni zatvor za sve članove ragbijaške grupe, opisujući njihove zajedničke radnje kao "egzekuciju", dok je obrana rekla da grupu treba osloboditi jer nisu namjeravali ubiti Baeza Sosu. Smrtonosne udarce u glavu zadao mu je Maximo, koji se srušio u sudnici kada je shvatio da će ostatak svog života provesti iza rešetaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2023 09:03