StoryEditor
OstaloDRAMA NA POLJUDU

Splitska gimnastičarka pala na glavu, izgubila pamćenje, ne sjeća se da je bila na Olimpijskim igrama...

24. travnja 2018. - 11:11

Prava se drama dogodila u ponedjeljak uvečer u gimnastičkoj dvorani u sklopu Bazena Poljud. Splitska olimpijka Ana Đerek u pokušaju je preskoka pala na glavu i doživjela potres mozga. Hitno je kolima Hitne pomoći prevezena u splitsku bolnicu gdje joj je pružena pomoć.

Kako nam kažu iz njezinog GK Marjan Ana se nakon nesreće nije niti sjećala da je nastupila na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Ostala je na pretragama te će se tek pokazati koliko su teške ozljede, radi li se "samo" o potresu mozga, ili je još nešto u pitanju.

Za Anin zalet u preskoku potrebno je 24 metra, no dvorana u sklopu poljudskog bazena je već odavno, znaju to i ptice na grani, neadekvatna za treniranje vrhunske gimnastike. Ana, stoga, kao reprezentativka dio priprema odrađuje u dvorani u Nedelišću.

No, za vrhunske rezultate to je premalo, poneka pokuša i u splitskoj dvorani odraditi, vježbati za vrhunska ostvarenja, no to je uvijek iznimno rizično, Ipak, vrhunski sportaši pokušavaju, trude se, rade u teškim uvjetima ako treba, baš kao i Ana sada. Nažalost, ovog puta dogodila se nesreća, Ana je ozlijedila glavu i nadamo se da će ipak u konačnici sve biti u redu.

Upozorenje je ovo svima koji utječu i mogu utjecati na uvjete rada u splitskim sportskim kolektivima. Vapaji iz GK Marjan sežu godinama unatrag, no ništa se konkretno nije pomaklo da splitska gimnastika dobije bolje uvjete.

Klub okuplja stotine djece, postoji i lista čekanja za upis, no i dalje se stiskaju u dvorani koja bi možda bila adekvatna za neki drugi sport, za gimnastiku, očito, nije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. siječanj 2021 16:20