StoryEditor
Ostalotuga na lovrincu

Split se oprostio od svog Nikice Vukašina

13. veljače 2019. - 18:31
vukasin_pogreb15-130219

Split se oprostio od svog Nikice Vukašina, sportskog novinara i velikana reporterske, pisane riječi koji je umro prije neki dan u 76. godini.

Obitelj i mnoštvo kolega, suradnika, štovatelja, članova brojnih sportskih klubova, ne samo iz Splita, došlo je na Lovrinac posljednji put pozdraviti dragog im Nikicu, omiljenog kolegu i prijatelja. 

Prigodno slovo govorio je Jurica Gizdić, Hajdukov kroničar koji se u ime Hajduka, ali i cijele sportske obitelji grada Splita, te mnogo šire oprostio od preminulog Vukašina: 

Dragi naš Nikica, poštovana obitelji Vukašin, tužni zbore!
Sve nas skupa, brojnu hajdukovu obitelj, zatekla je tužna vijest. Umro je Nikica Vukašin.   Još jedna novinarska legenda našeg Kluba, ali i društvenog života Grada Splita otišla je u vječnost. 
Rođen je 1943. godine u Drnišu. Ljubav prema voljenom Hajduku Nikica je iskazivao od najranijih dana mladenaštva, kada je spuštajući se iz svog rodnog mjesta, pohodio utakmice na Starom placu, diveći se majstorijama nogometnih velikana u bijelom dresu. 
Kao čovjek iz medija, višegodišnji je novinar, suradnik i urednik klupskog glasila Hajdukov list, i od njega se opraštamo baš na rođendan njegova Hajduka. 
Živio je Hajduk, i klubu bio redovito na raspolaganju u svakom trenutku, dali imao neku formalnu dužnost ili ne. Koautor je Hajdukovih monografija izišlih 1977. i 1981., a jedno vrijeme vodio je i Hajdukovu press službu. 
Posebno je bio ponosan, kada smo obilježavali 100., godina osnutka Hajduka 2011., što je bio dio tima koji se brinuo da sve funkcionira kako dolikuje jednom Klubu veličine Hajduka.  
Dobitnik je velikog broja jubilarnih klupskih priznanja, od kojih izdvajamo Spomen – plaketu Stari plac, kao i Povelju povodom sto godina Hajduka.
Tužni zbore!
Velika je sportska biografija Nikice Vukašina i njegov doprinos Hajduku. U ljepim i ružnim trenutcima uvijek na raspolaganju klubu, kojemu je bio odan do krajnjih granica. Svojim doprinosom i životopisom osigurao je Nikica zavrijeđeno mjesto u analima našeg kluba, postao je njegova legenda za života. 
U tu legendu uzidao je Nikica svoju bezgraničnu ljubav i vjernost prema Hajduku i splitskom sportu u cijelosti. 
Zato smo Ti dužni na konačnom rastanku još jednom reči: „Hvala Ti Nikica na svemu što si dao splitskom sportu i svom voljenom Hajduku.“ Nikada Te nećemo zaboraviti i sječanja na Tebe biti će vječna. 
Neka je našem dragom i nezaboravnom Nikici Vukašinu, vječna hvala i slava!

 

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 05:36