StoryEditorOCM
Ostalo‘samo viruj‘

‘Split‘ protiv ‘Zagreba‘ u hrvatskom dvoboju za finale na Gripama: podržite domaću momčad na putu ka velikom uspjehu

Piše Sport SD
25. srpnja 2023. - 10:03

Nakon spektakularnih četvrtfinalnih dvoboja, u polufinalu 13. Europskog sveučilišnog prvenstva u futsalu gledat ćemo još jedan, pravi studentski derbi s hrvatskim predstavnicima u glavnim ulogama. Momčad Sveučilišta u Splitu večeras u 19:00 sati na domaćem terenu čeka Veleučilište Edward Bernays.

Epski dvoboj će već tradicionalno ugostiti Mala dvoranana Gripama. Splićani su do polufinala stigli dominantno, s četiri uvjerljive pobjede u četiri utakmice. Zagrepčani su pak, upisali jedan poraz. I jedni i drugi simbol su uspješnih studenata sportaša, mladih i ambicioznih ljudi koji razvijaju dualne karijere. Dolazak u Split na najveći sportski događaj u srcu turističke sezone, svima je bio poziv koji se ne odbija.

- Polufinale je i mislim da tu nema mjesta pričati o nikakvom umoru ili slično. Dobro smo krenuli od početka Prvenstva i sad nema posustajanja. Zahvalio bih publici koja je ponovno došla u velikom broju i pomogla nam da dođemo do polufinala, spremit ćemo se najbolje što možemo, najavio je Duško Martinac, dobro poznato lice futsal svijeta i izbornik muške momčadi splitskog Sveučilišta.

Uz Sveučilište u Splitu i Veleučilište Edward Bernays, među četiri najbolje europske sveučilišne futsal momčadi su još Sveučilište u Toulouseu i Ivano-Frankivsk kineziološko Sveučilište iz Ukrajine. Njihovo polufinale prvo je na rasporedu pa će već od 17:00h dodatno zagrijati teren u hramu futsala na Gripama.

Sveučilišni sport je oduvijek poznat po iznenađenjima, napetosti i čistoj emociji. Uzbuđenje raste iz minute u minutu. Dosad jako dobro popunjene tribine Male dvorane i furešta i naših ljudi, najbolji su dokaz da je organizacija ovog dugo očekivanog događaja u sveučilišnom kalendaru pun pogodak. Split je nesebično prihvatio 500 natjecatelja iz 17 europskih zemalja i njihov je drugi dom već tjedan dana. Večeras je naš dom na Gripama koje će besplatno, širom otvoriti svoja vrata sa željom da domaćin ispiše nove, povijesne trenutke. Ukoliko ste spriječeni doći, pratite rasplet polufinala putemlivestreamana YouTube kanalu Unisport TV.

image
Darko/Unisport ST
image
Darko/Unisport ST
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 17:56