StoryEditorOCM
OstaloA di si ti

Splićani u velikoj nedoumici, svi putovi vode na Gripe, ali gdje točno? Hajduk ili Split, pitanje je sad...

Piše Ivan Renić
1. prosinca 2023. - 14:42

Bogati sportski vikend u Splitu počinje večeras. I to velikom nedoumicom. Svi putovi vode na Gripe, a pitanje je jedino želite li u malu ili Splitovu dvoranu. Futsal ili košarka? Hajduk ili Split? U maloj dvorani igra se osmina finala Kupa u futsalu od 17.30, Hajduk dočekuje Square. David protiv Golijata, trećeligaš protiv prvoligaša.

Nabrijali su se hajdukovci i to s pravom jer jednog su Golijata već izbacili. U prošloj su rundi eliminirali Vrgorac, još jednu momčad iz elitnog razreda hrvatskog futsala. Najavljuju, stoga, odavno već večerašnji susret kao utakmicu godine. U „kampanju” okupljanja navijača uključio se i proslavljeni splitski tenisač Mate Pavić. Nadaju se u Hajduku punim tribinama i još jednoj senzaciji. Ali polako... Nešto će se pitati i favorizirani Dubrovčane.

image
Nikola Vilić/Cropix

Veliki ispit

Na Gripama se večeras igra i košarka. Split od 18 sati igra protiv Krke u 10. kolu regionalne lige. Važna je to utakmica za Žute, jedna od onih protiv direktnih konkurenata za spašavanje, ona koja bi im mogla barem malo skrojiti sudbinu. Obje momčad su na omjeru od dvije pobjede i sedam poraza. Uzela je momčad Slavena Rimca konačno pobjedu koja vrijedi. Bilo je to u gostima protiv Mornara. Upisali su prije toga dva slavlja u domaćem prvenstvu (Škrljevo i Zabok) i na valu tog optimizma dočekuju Slovence.

Splićani, dakle, za kraj radnog tjedna imaju izbora što se sporta tiče. Večeras svi na Gripe! Pa tko što voli, mali balun ili košarku. Za subotu dileme ionako nema. Hajduk na Poljudu od 17.30 dočekuje Goricu.

image
Paun Paunović/Cropix
image
Luka Mladinić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:14