StoryEditorOCM
OstaloDerbi u Kupu

Spektakl na Gripama pripao Dubrovčanima, golijada u zadnjim minutama: utakmicu pratio i dvojac iz ‘velikog Hajduka‘

Piše Ivan Renić
1. prosinca 2023. - 19:46

Živo je bilo u petak navečer na Gripama. Kako smo pisali, Splićani su imali izbora. Futsal ili košarka, Hajduk ili Split. Mi u redakciji zato nismo morali birati. Dileme nije bilo i pokrili smo oba događaja. „Vrata do vrata”, svi su putovi vodili na Gripe. Napunila se dobro i tribina u maloj dvorani. Pohrlili su navijači vidjeti novu senzaciju. Novu nakon one u prošloj rundi Kupa u Vrgorcu kada je trećeligaš izbacio prvoligaša.

Međutim, nisu je dočekali. Square je uvjerljivo pripalo prvo poluvrijeme u kojemu su zabili četiri pogotka. To im je, pokazalo se, bilo dovoljno za pobjedu, iako je Hajduku pripao drugi dio. Završilo je 6:4 u korist Squarea.

Mirovale su mreže sve do osme minute. Do izražaja je tada došla individualna kvaliteta Marka Kuraje. Na koncu nije zabio, ali više od pola pogotka je njegovo. Probio je po desnoj strani, ubacio pred Pavlovićeva vrata, a u gužvi se najbolje snašao Lintula za vodstvo gostiju.

Mogli su domaći, međutim, ekspresno do izjednačenja. U velikoj prilici našao se Blažević, ali njegov pokušaj obranio je Primić. Hrabro su se držali hajdukovci protiv nadmoćnijeg protivnika. Usprkos velikoj želji, na parketu se jasno vidjelo tko je prvoligaš. U devetoj minuti gosti su izveli korner, a loptu je na volej dočekao Kuraja i sjajno pogodio za 2:0.

image
Josko Šupić/Cropix

Zapuhao Bura

U 12. minuti obrana Hajduka opet je bila izigrana. Na sedam metara sam je ostao Cvjetković i još jednom „proparao” mrežu Pavlovića. Pitanje pobjednika Square je riješio do kraja prvog poluvremena. Marasović se zaigrao ispred svoga gola, loptu mu je ukrao Guilherme i bez problema pogodio za 4:0.

Zaostatak je bio velik, ali domaći nisu odustajali. Burilović je u 25. smanjio na 1:4, a onda pogodio opet u 32. na oduševljenje domaće publike. „Užgalo” je to domaće, ulilo im nadu da se ipak mogu vratiti u utakmicu. Krenuo je u tim trenucima i huk s tribina. Gosti su se odjednom našli pod pritiskom. Na tribinama je bio i hajdučki dvojac - Dario Melnjak i Anthony Kalik.

Mogli su domaći i do novog pogotka. Burilović je bio najraspoloženiji u redovima Hajduka, našao se u novoj prilici, ali blokirali su gosti. Zaigrali su u finišu s golmanom-igračem, ali rizik im se nije isplatio. Štoviše, pokušaj udarca blokirao je Kuraja, a lopta se odbila na suprotnu polovicu, sve do praznog gola Hajduka. Bila je to točka na i, sretni pogodak za 5:2. Zabili su Dubrovčani do kraja još jednom na prazan gol. Ovaj put bio je to Džanković.

Golijadu na kraju utakmice upotpunili su Kuzmanić i Blažević golovima za konačnih 4:6. Usprkos dva gola minusa, skupo su hajdukovci prodali svoj kožu, itekako namučili prvoligaške suparnike. Završila je tako hajdučka bajka u ovom natjecanju. Preko još jednog prvoligaša ipak nisu mogli.

image
Josko Šupić/Cropix
image
Josko Šupić/Cropix
image
Josko Šupić/Cropix
image
Josko Šupić/Cropix
image
Josko Šupić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:37