StoryEditorOCM
Ostalood cifre boli glava

Španjolac postao najplaćeniji sportaš svijeta, a još jučer je govorio: ‘Igram iz ljubavi, ne zbog novca, a supruga...‘

Piše Sport SD
8. prosinca 2023. - 15:10

Jon Rahm (29), novi je najplaćeniji sportaš svijeta. Golfer iz Španjolske, plaćen je više nego Lionel Messi i Cristiano Ronaldo zajedno, a to je postao potpisom ugovora vrijednog 555 milijuna eura s LIV golfom ligom iz Saudijske Arabije.

Rahm je treći na svjetskoj ljestvici i Master Champion, a sada je ušao u povijest ugovorom tri puta većim od onog kojeg su  Saudijci prije godinu i pol platili šesterostrukom prvaku Philu Mickelsonu. LIV je inače najplaćenijim ikada želio napraviti Tiger Woodsa, ali je on odbio ponudu Saudijaca od 920 milijuna eura, dok je Rory McIlroy odbacio njihovih 290 milijuna eura.  

Zanimljiva je relativno nova izjava Rahma. Naime, Rahm je prošle godine izjavio kako ne bi napustio PGA Tour da mu netko ponudi 300 milijuna eura:

- Novac je sjajan, ali onda smo se supruga i ja zapitali: "Hoće li nam se životi promijeniti ako dobijemo taj novac?". Ne, neće nimalo. Iskreno, da se sada povučem, mogao bih do kraja života lagodno živjeti s onim što sam do sada zaradio. Nikada nisam igrao golf iz monetarnih razloga. Igram iz ljubavi i želim igrati protiv najboljih na svijetu. Uvijek sam bio zainteresiran za sportsku povijest slavnih i naslijeđe koju legendarni sportaši ostavljaju, a trenutno mi PGA Tour pruža to, rekao je jednom prilikom.

Godinu kasnije Saudijci su mu pružili više od pola milijarde eura i prihvatio ih je. 

image
Waleed Tariq/Anadolu Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:33