StoryEditor
OstaloVideo sastanak

SP u alpskom skijanju ipak 2021.: FIS je pronašao rješenje da se natjecanje u Cortini d‘Ampezzo ipak održi u prvotnom terminu

Piše Hina
2. srpnja 2020. - 18:25
Miguel Medina/AFP

Vijeće Međunarodnog skijaškog saveza (FIS) na video sastanku održanom u četvrtak odlučilo je kako će se sljedeće Svjetsko prvenstvo u Cortini d'Ampezzo ipak održati u prvotnom terminu, odnosno od 9. do 21. veljače sljedeće godine, a ne 2022. 

Talijanski skijaški savez (FISI) je krajem svibnja predložio odgađanje SP-a za 2022. jer je regija Veneto, u kojoj se nalazi Cortina d'Ampezzo, bila jedna od najpogođenijih pandemijom koronavirusa pa stoga ni grad niti regija nisu mogli izdvojiti dovoljna financijska sredstva za održavanje natjecanja već 2021.

- Nakon tog prijedloga FISI-ja, većina FIS-ove obitelji odlučila je podržati talijanski savez kako bi se pronašla rješenja da se SP u Cortini održi prema prvotnom rasporedu. Sretni smo što smo uspjeli pronaći rješenje da se to natjecanje, koje je jedno od najvažnijih u našem kalendaru održi 2021 - izjavio je predsjednik FIS-a Gian Franco Kasper.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2021 00:51