StoryEditor
OstaloSuperteškaš u Parizu

Solinski borac Antonio Plazibat danas debitira na najvećoj sceni: Kad Glory zove, nema oću-neću!

Piše Marko Bilić
22. lipnja 2019. - 13:00
antonio_plazibat21-251117

Ćaća se vraća! 

Antonio Plazibat se vraća na veliku scenu, nikad veću. Kao borac slavnog amsterdamskog Mike’s Gyma danas će u Parizu debitirati za Glory, trenutno najjaču svjetsku kickboxing organizaciju! Protivnik 25-godišnjem Solinjanu bit će četiri godine stariji francuski superteškaš Nordine Mahieddine, iskusan borac, jedan iz nove generacije superteškaša koji pomalo dolaze na svjetski vrh.

- On se na ovoj priredbi trebao boriti protiv drugog borca, a ja sam u zadnji tren upao kao zamjena, samo desetak dana prije borbe. Uvijek sam u treningu pa sam prihvatio borbu iako nisam odradio pune pripreme. Kada Glory zove nema oću-neću, taj poziv se ne odbija – uoči meča javlja nam Plazibat.

Jedna od najgorih stvari koja se nekom borcu može dogoditi je da upadne kao zamjena par dana uoči meča, nije zgodno ni popularno među borcima, pa se mnogi od njih neće ni upustiti u takav rizik i avanturu. Ali, naš je Antonio, kaže, uvijek sto posto u treningu, pa je prihvatio bačenu rukavicu. No, hendikep ostaje, nije lako u samo desetak dana pripremiti taktiku za protivnika i još to odraditi kroz samo nekoliko treninga. 

- Veliki je to hendikep, taktičke pripreme za jednu borbu obično traju sedam-osam tjedana. Prihvatio sam ponudu jer sam u treningu, kao i uvijek. Istina, da mi je koji tjedan više bilo bi puno bolje... Šta je, tu je, idem jako, idem se dokazat’ svijetu – čvrst je kao i uvijek Plazibat.

Mahieddine je iskusan borac, već je nastupao u Gloryju protiv jakih imena (Peter Aerts, Roman Kryklia, Andrei Stoica, Fred Sikking...), pravi je izazov za našeg borca.

- Tehnički je dobar, radi dobre kombinacije, dobro je pokriven. Ima izvanredan high kick, gibak je i brzo ga baci. Uz to, može primiti u bradu, čvrst je, stabilan, nije ga lako srušiti. Kilažom smo tu negdje, on je na 110 kilograma, ja sam na 112-113, nešto je niži od mene, ali dobro barata nogama. Dobro radi kombinacije, ne bi bio tu gdje je da nije vrhunski – otkriva nam Antonio tko je njegov protivnik. 

Nakon što je koncem 2017. godine na vrhuncu dosadašanje karijere u Saitama Areni u Japanu postao K-1 pobjednik, treći Hrvat nakon Branka Cikatića i Mirka Filipovića (iste godine proglašen je i za sportaša Dalmacije u izboru našeg lista) Plazibat je postao tražena roba na svjetskom tržištu. U njegovoj karijeri posljednjih mjeseci dogodile su se velike, krucijalne promjene:

- Zahvaljujući menadžeru i sponzoru Miru Kukanjcu preselio sam se u Amsterdam i sad sam borac čuvenog Mike’s Gyma kod najboljeg trenera na svijetu. U Splitu sam započeo suradnju s boksačkim klubom Marjan. Danas debitiram u Gloryju... 

Glory organizacija, Pariz, Mike’s Gym, Amsterdam... Antonio Plazibat je svjetska top faca! 

 

Izdvojeno

04. srpanj 2020 12:03