OstaloIzašao u šetnju

Šok u sportskom svijetu: nakon dvodnevne potrage pronađeno tijelo nekadašnjeg europskog i svjetskog prvaka

Piše R.R.
17. srpanj 2019. - 01:19
111judo

Nekadašnji europski i svjetski prvak u judu Craig Fallon pronađen je mrtav u brdima Wrekin u East Shropshire, neposrednoj blizini granice s Walesom. Obitelj je prijavila nestanak prije dva dana i od tada je započela opsežna potraga, da bi u utorak u popodnevnim satima policija iz West Mercia objavila da je beživotno tijelo pronađeno u brdima i prema prvim nalazima nema naznaka da je riječ o nasilnoj smrti.

Daljnja istraga će pokazati što se zbilo s 36-godišnjim judašem koji je izašao iz kuće u šetnju i nije se vratio nakon čega je obitelj alarmirala policiju.

Fallon je svjetski prvak bio 2005. i 2007. godine, a 2006. godine osvojio je i europsku titulu, sve u kategoriji do 60 kilograma. Bio je tek treći Britanac u povijesti koji je osvojio naslov svjetskog prvaka u judu.

- S velikim bolom javljamo da je preminuo Craig, prije svega sin i otac, ali i nevjerojatni judaš svoje generacije. Bio je fantastičan ambasador britanske judo scene i jedan od najtalentiranijih judoka ikada koji su se natjecali za Veliku Britaniju. Nedostajat će obitelji, ali i svijetu juda, koji je izgubio velikog sportaša i trenera. U mislima smo s Craigovom obitelji i prijateljima, s njima u molitvama – u ime judo saveza Velike Britanije napisao je izvršni direktor Darren Warner.

#JUDO#MRTAV#CRAIG FALLON