StoryEditorOCM
OstaloUmjesto primjera

Skandal u Zagrebu! Klub disciplinskog suca kršio pravila: za njih nastupao igrač pod lažnim imenom, a trener im nema...

Piše Sport SD
10. prosinca 2023. - 22:51

Skandal protresa hrvatski futsal. Trećeligaš Zagreb 92 pobijedio je ekipu Lošinja s 5:2, no utakmicu su ipak izgubili za „zelenim stolom”. Dogodilo se to zbog toga što su za Zagreb 92 igrala dvojica igrača bez prava nastupa, piše specijalizirani hrvatski portal za futsal Crofutsal.

Naime, jedan igrač uopće nije registriran za klub, dok je drugi igrao pod tuđim imenom. Situacija se našla pod povećalom javnosti jer je riječ o klubu čiji je predsjednik Branko Bolanča, disciplinski sudac HMNL i 1. HMNL.

Nepravilnostima tu nije kraj. Trener zagrebačke momčadi Josip Puljiz više je puta bio u službenom zapisniku utakmica, a da se na njima uopće nije ni pojavio. Dodatnom istragom Crofutsal je utvrdio kako Zagreb 92 na nijednoj ovosezonskoj utakmici na klupi nije imao licenciranog trenera.

Cijeli slučaj dobio je na težini baš zbog Bolanče, prvog čovjeka kluba i disciplinskog suca. Za očekivati je, stoga, bilo da će baš njegov klub biti primjer poštenja i poštivanja pravila. No, dogodilo se upravo suprotno. Isti izvor stupio je u kontakt s tajnikom Komisije za mali nogomet Romeom Čižmešijom koji je obećao izvijestiti o daljnjim postupcima u ovom slučaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 10:21