StoryEditor
Ostalosp u atletici

Skandal u Dohi: u finalu povukao suparnika i uništio mu utrku, a poznat je po neopreznosti; 'Trebalo bi mu zabraniti da se natječe'

Piše SN
3. listopada 2019. - 20:04

Trenera Sergeja Šubenkova jako su naljutili događaji u finalnoj utrci na 110 m prepone, iako njegov učenik ovom prilikom nije bio žrtva, pišu Sportske novosti.

Naime, dosadašnji svjetski prvak Omar McLeod je u padu uletio u stazu Španjolca Orlanda Ortege, koji je u tom trenutku bio treći, i uništio mu utrku.

Sergej Klevcov tvrdi da je McLeod potpuno izvan kontrole jer je već puno puta napravio istu stvar, a u Rabatu je ove godine i ozlijedio Šubenkova na isti način. Šubenkov je nakon toga objavio i video sa svim McLeodovim utrčavanjima u susjednu stazu, a sada njegov trener traži da Jamajčanin napokon bude kažnjen.

- McLeod je društveno opasan, trebalo bi mu zabraniti da se natječe. Ovdje je uništio finale Ortegi, a prije toga je uništio sezonu Šubenkovu. I svi to mirno gledaju - bijesan je Klevcov čiji je učenik u srijedu uspio doći do srebra iako se doista velik dio sezone borio s ozljedom koju mu je nanio neoprezni McLeod.

Na kraju je slavio Jamajčanin Grant Holloway (13.10), drugi je bio Rus Sergej Šubenkov (13.15), a brončani Francuz Pascal Martinot-Lagarde (13.18).

Ortega je završio peti, a McLeod je diskvalificiran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

05. ožujak 2021 12:29