StoryEditor

Skakački miting SD: Gimnastičari i DNF kao Blankin uvod

Piše PSD.
18. veljače 2010. - 14:07
Sportski spektakl s Blankom Vlašić u glavnoj ulozi koji će se održati u nedjelju u 18 sati u Spaladium areni ni ove godine, naravno, neće biti lišen iznimno zanimljivih popratnih sadržaja.

U mislima 12.000 Splićana koji su lani imali priliku dobiti mjesto na tribinama još je itekako živa spektakularna slika s lanjskog skakačkog mitinga Slobodna Dalmacija kada je Ana Rucner svojim glazbenim umijećem oduševila sve prisutne.

I gimnastičari su prošle godine imali svoj zadatak. Akrobacijama i plesnim pokretima zaradili su veliki pljesak. Gimnastičari će i ove godine dobiti svojih pet minuta slave.

- Imat ćemo i više od pet minuta. Mi ćemo otvoriti program i naša će izvedba trajati oko 20 minuta. Bit će to jako bogati program koji se oslanja isključio na naše snage - rekla nam je Deni Borozan, predsjednica GK Marjan.

Oni najmlađi polaznici gimnastičke škole s ogromnim iščekivanjem čekaju svoj nastup na velikoj sceni.
- U našoj će izvedbi sudjelovati oko 40 gimnastičara, od onih najmlađih koji su 2004. godište do naše seniorke Tine Erceg. Nismo ovog puta posezali za gostima iz drugih gradova jer držimo kako imamo itekako bogat kadar te kako imamo što pokazati - rekla je Borozan.

Gimnastička prezentacija bit će revijalnog karaktera.
- Nema tu nekog prostora za simulaciju natjecanja jer se ne mogu dovesti sve potrebne sprave. Dovoljno će biti da mladi sportaši prezentiraju svoje vještine - najavila je predsjednica ‘Marjana’.

Gledatelji će imati priliku vidjeti i još jedan plesno - scenski spektakl iz tvornice gotovo već kultnog splitskog plesnog kluba D’N’F. Svojim stalnim nastupima i velikim rezultatima postali su poznati i prepoznati u čitavoj Hrvatskoj, a njihov ‘ogranak’ Unit X posljednjih je mjeseci iz televizijskih ‘kutija’ oduševljavao brojno gledateljstvo.

Spalatine i Unit X

Gipka plesna skupina i u nedjelju će, nakon mladih gimnastičara, pokazati što zna. A tijekom skakačkog natjecanja u akciji će biti i ‘Spalatine’, splitske navijačice koje su pobrale niz nagrada i izvan granica Lijepe naše.

Što se, pak, skakačica u vis tiče, sada je sasvim sigurno kako u Splitu neće skakati Talijanka Antonietta di Martino. Organizatori su pokušali na miting dovući iskusnu Talijanku, no njezina odluka da tijekom zime ne skače nije se promijenila i prve njezine nastupe vidjet ćemo tek kada počne sezona na otvorenom.

PERO SMOLČIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2021 00:19