StoryEditorOCM
OstaloIMA LI KO JAČI

Sinjski ‘valjak‘ sitno gazi! Nestvarni rezultati Sinjana dosegnuli vrhunac, Čeliku skoro uvalili stotku

Piše Marko Bilić
19. listopada 2024. - 19:04

Nova subota, stara priča, sinjski valjak sitno gazi. Ragbijaši Sinja deklasirali su na svojoj Trnovači goste iz Zenice čak sa 83:0, taman kad pomisliš da uvjerljivije ne može Sinjani dokažu suprotno.

Pred oko 300 gledatelja već su do poluvremena poveli 54:0, zanimljivo, isto toliko poena ostvarili su prošle subote na Kamberovića polju u Zenici (54:6), u dvije vezane utakmice rastopili su Čelik s ukupnih 137:6.

Okej, nisu Zeničani u ovome trenutku mjerilo prave vrijednosti, tek se pokušavaju vratiti na ragbijašku scenu i u tome im želimo svu sreću, svaki ragbi klub je dragocjenost, a i dobro znamo koliko je Čelik nekada bio tvrd i kvalitetan...

Dakle, Sinjani su se poigrali s još jednim protivnikom, ovo im je šesta pobjeda u isto toliko utakmica (Ljubljana 36:10, Mladost 35:0, Nada 27:3, Zagreb 66:5, Čelik 54:6, Čelik 83:0)

Sve je teže ovo zbrajati, ali ne damo se mi, to je ukupnih 301:24 za momke iz Cetinske krajine.

S maksimalnih 30 bodova momčad trenera Luke Lerotića čvrsto drži vodeću poziciju ispred splitske Nade koja je danas u Zagrebu pobijedila istoimenog domaćina s 23:20, kaznenim udarcem Plazibata na tri minute do kraja.

Sinj je protiv Čelika nastupio u sljedećem sastavu: I. Jukić (5), S. Brčić (10), I. Brčić, T. Miloš, M. Miloš (5), M. Jukić (10), Tomašević, Grčić, Kovačić, Lerotić (5), Šušnjara (5), Pavlović (17), L. Prološčić, Lucić (10), Domazet (11), Vukušić, Munivrana, Filipović Grčić, Lovrić (5).

image

U Sinju vole ragbi

Duje Klarić/Cropix

Prve dvije momčadi s tablice igrat će veliko finale za prvaka na terenu bolje plasiranog kluba, kako stvari sada stoje Sinjani čekaju protivnika, bit će to Mladost ili Nada.

Inače, ragbi klub Sinj je Cetinskoj krajini već donio prvi trofej u povijesti, nikada prije na državnoj razini to nije uspjelo niti jednom klubu u bilo kojem sportu, bio je to čuveni Kup iz 2019. godine.

Nakon toga Sinjani su uzeli još dva Kupa (2023., 2024.), a bili su i prvaci te 2023. godine u kojoj su uzeli dvostruku krunu. I očito neće na tome stati.

U natjecanju regionalne lige sada slijedi pauza zbog obaveza reprezentacije, nakon toga Sinjane čekaju dvije ključne utakmice: gostovanje u Zagrebu kod Mladosti i domaći susret na Trnovači kontra Nade.

image
Duje Klarić/Cropix

Kad smo već spomenuli reprezentaciju, šteta što ne postoje uvjeti da ona zaigra i u Sinju u nekoj službenoj utakmici, puno bi to značilo za ovaj kraj. Igralište Junaka nema potrebne dimenzije za ragbi, dok ovo na kojemu sada igraju Sinjani ima dimenzije, ali nema potrebnu infrastrukturu.

Vjerujemo da ovaj problem neće još dugo mučiti sinjske ragbijaše, jer gdje ima volje ima i načina, kaže stara narodna. A narod Cetinske krajine želi bolje uvjete za svoje ragbijaše, želi gledati reprezentaciju u Sinju. Nadamo se da će lokalna zajednica osjetiti trenutak i pronaći načina. Ragbijaši Sinja jedini su trofejni klub Cetinske krajine, dominiraju, popularnost ovog sporta sve je veća. Pa dajmo im onda i bolje uvjete! Dovedimo reprezentaciju u Sinj. Sad je pravi trenutak. Ako neće sada... kad će?

image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. listopad 2024 19:17