StoryEditorOCM
Ostalorasturačina

Sinjani do nogu potukli Mladost na otvaranju nove domaće ragbijaške sezone

Piše Sport SD
17. rujna 2023. - 14:19

Derbijem u Sinju pred nekoliko stotina gledatelja počela je ragbijaška sezona u Hrvatskoj. No, repriza lanjskog finala između Sinja i Mladosti nije bila ni približno neizvjesna kao prije četiri mjeseca.

Naime, mladostaši su u Sinj otputovali sa samo 15 igrača, bez ijedne zamjene. I nisu dugo uspjeli odolijevati domaćinu. Do poluvremena su zabili Lerotić, Kovačić i Majić, a Pavlović je pogodio jedan kazneni udarac i dva pretvaranja za vodstvo 22-0. T. Fišić ga je polaganjem tek ublažio za 22-5 na odmoru.

U drugom je poluvremenu priči bio kraj kad je u 52. minuti, pri rezultatu 32-5, crveni karton dobio trener i najbolji igrač Mladosti Nik Jurišić. Uz to, žute su kartone dobili Biškić i Buljac, pa je Mladost u jednom dijelu drugog poluvremena imala tri igrača manje.

Sinjani su to iskoristili polaganjima Brčića, Grčića, Prološčića, Filipovića, i dvaput Domazeta, dok su nogom bili precizni Pavlović (kazneni udarac i dva pretvaranja) i Domazet (dva pretvaranja). Za goste su i Tomislav i Dominik Fišić postigli po jedan zgoditak, a Buljanović jedno pretvaranje za konačnu, vrlo visoku pobjedu Sinja 63-17 (22-5).

Utakmica Ljubljane i Nade odgođena je za prosinac na zahtjev Slovenaca, a Zagreb je u 1. kolu slobodan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:04