StoryEditor
OstaloDoček svjetskih prvaka

Šime Fantela i Igor Marenić okrunjeni u Gradskoj loži

29. veljače 2016. - 21:46
jedrilicari_zadar4-290216

Šime Fantela i Igor Marenić zlatna hrvatska jedriličarska posada na osobit način dočekani su na zadarskom Narodnom trgu gdje ih je dugotrajnim pljeskom te bakljadom oduševljeno pozdravili nekoliko stotina sugrađana, velikih prijatelja sporta! Istina, kasnili su Šime i Igor nešto malo iza dogovorenom vremena, ali su zato kad je trebalo u Argentini odjedrili do vrha pobjedničkog postolja.

Čim se dvojac za trofeje približio trgu sportski adrenalin kod svih je doživio vrhunac, emocije su, vidjelo su dobro "pucale" obojicu. I stoga su se dubokim naklonom, ispred vrata Gradske lože u kojoj su se stoljećima slavili velikani, zahvalili na srdačnom dočeku i onako spontano uzviknuli: " Hvala svima, srce nam je ogromno!"

Sveti Krševan naziv je njihovog kluba koji od 2009. godine u kontinuitetu bilježi svjetska zlata. Ali je priča počela ranije, jer je Šime Fantela još 1998. godine dobio Nagradu grada Zadra uz obrazloženje, kako je riječ o dječaku koji je jedreći proslavio svoj grad.Malo tko ima prigodu dobiti ovakav doček u svojem gradu.

- I dobro se sjećam te 1998. godine koja je spomenuta i moja mama Katija ima najveće zasluge da je tomu tako, ona je sve podržavala. A ja i otac Edo smo imali u sebi tu strast koja će u nama živjeti i idućih pet mjeseci do početka Olimpijskih igara u Riju. Hvala gradu, preponosan sam što sam Zadranin s Voštarnice i što slavu ovoga grada mogu pronositi morima i s ovih 12 svjetskih medalja zadužili smo ovaj grad – kazao je Šime, koji je okupljenima prenio taj osjećaj kako je pobijediti ispred pomorskih zemalja, Australije, Novog Zelanda, Engleske, Francuske i drugih čiji su budžeti nemjerljivo veći.

- Onoga trenutaka kad ti priđu i čestitaju u njihovim se očima vidi koliko su svjesni koliko je vrijedna naša zlatna medalja, upravo zbog te financijske strane. Nama su pomagali Grad Zadar, obitelj i na koncu veliki sponzor "Dogus group", odnosno " D-Marin", oni su nas približili našem snu, ovoj njihov veliki korak. Hvala im – poručio je Fantela junior, prebacivši " konope" zlatnoga broda u Marenićeve ruke.

- Dovoljno se prisjetiti svih onih godina u starom kombiju(trošio više ulja nego goriva op.p.) i zaključiti kako je sukus svih naših uspjeha petnaest godina zajedništva. Ovo je prvenstvo pokazalo kako smo na pravom putu i da nas svi gledaju drugačijim očima uoči Olimpijade – sažeto je pojasnio Igor.

Iza projekta kojem se divi cijeli svijet, ponose Hrvatska i Zadar stoji Edo Fantela zajedno sa svojim timom u kojem je i Edi Stipić zadužen za kondicijske pripreme te ostali koji " svojim kapima čine veliki slap".

- Za mene je svjetsko zlato vrh jedrenja jer na SP dolaze svi žele biti najbolji. Olimpijske igre su pritisak,ali i motiv zato u ime Šime i Igora mogu poručiti kao su spremni za hrvatski san,a to je olimpijska medalja. Vjerujem u njih – zaključio je Fantela senior.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. siječanj 2021 01:42