StoryEditorOCM
Ostaloglas s Baldekina

Šibenčani će svima stvarati probleme, a dobili su veliko pojačanje: ‘Sam je nosio Torcidu, ne mogu vjerovati da nisu...‘

Piše Ivan Renić
9. listopada 2024. - 20:30

Ako se za ikoga može reći da je dobro krenuo u (pred)sezonu onda je to Crnica. Osvojili su Kup grada Šibenika. Nemojte da vas naziv zavara. Nije to bio turnir lokalnih kafića i mesnica, već ozbiljnih klubova. Štoviše, onih pretendiraju na naslov prvaka u nadolazećoj sezoni.

Crnica je u polufinalu uvjerljivo svladala Torcidu koja ima velike planove za novu sezonu. Bilo je 6:2 za domaće. Dodatna zanimljivost ove utakmice je što je imala osam različitih strijelaca. U drugom polufinalu Novo vrijeme je s 2:0 pobijedilo dubrovački Square. Značilo je to kako će Crnica u finalu dočekati Makarane. Prije toga Torcida je riješila posao u borbi za treće mjesto s Dubrovčanima (6:0).

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Nakon dva poluvremena u finalu na semaforu je pisalo 2:2, a nakon penala Crnica je slavila s 5:4. Najboljim igračem turnira proglašen je Toni Bugarija, dok je najbolji vratar bio Marko Odža, obojica iz redova domaćih. Javio nam se trener Crnice Saša Subotić koji smiruje strasti, staje na balun...

- Da, osvojili smo turnir, ali pred nama je još puno posla. Fali nam iskustva. U svlačionici je odlična atmosfera i to je za sada najvažnije. Cilj nam je ostanak u ligi, a sve više od toga je plus. Napredovat ćemo i boriti se protiv svih.

Prometno je bilo u Crnici, puno odlazaka i dolazaka. Izmijenio se Subotićev kadar.

- U klubu su se dogodile tektonske promjene. Otišli su Luketin, Topić, Pavić, Milosavljević... A pojačali smo se iz šibenskog i zadarskog bazena. Stigao nam je i Antonio Repić kao veliko pojačanje. On je za mene najbolji igrač na ovim prostorima. Lani je sam držao Torcidu. Očito je da se s njima nije uspio dogovoriti. Mi smo mu ponudili dobre uvjete i prihvatio je – priča nam Subotić.

image
Nikola Vilić/Cropix

Druga pjesma

Prošlu sezonu završili su na sedmom mjestu. Bila je to borba za ostanak sve do posljednjih par utakmica. Osijek se također uspio spasiti, dok Vrgorac nije uspio. Spojila je Crnica tri odlične predstave u finišu sezone. Nakon remija sa Stanoinvest Futsal Pulom (3:3), Šibenčani su pobijedili Futsal Dinamo (6:2) i Torcidu (1:0).

Omišani spremaju zaokret, igrat će ‘naša‘ dica: ‘Nećemo ludovati s ciframa, ali postoji problem koji je (ne)rješiv‘

Druga će „pjesma” biti u sezoni pred nama. Puno se klubova pojačalo, porasli su i budžeti, tako da odjednom polovica lige sanja naslov prvaka.

- Cifre su strašno porasle. Teško nam je parirati tim klubovima bez jakog sponzora. Stabilni smo, ali za nešto više su nužne i jače financije. Puno klubova ide prema tome da igrači postanu profesionalci. A kada je tako onda im možeš dati 10 treninga tjedno. Nama je to teško jer je situacija pola – pola. Polovica ekipe uz futsal ima i posao.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Poznati splitski poduzetnik investirao u Torcidu, a legenda najavljuje borbu za titulu: ‘Za Dinamo imamo veliki plan‘

Raspored Crnicu nije mazio. Prva tri kola dovode im jake utakmice. Odmah u vatru...

- U prvom kolu gostujemo u Omišu, onda nam doma dolazi Pula, pa smo gosti u Makarskoj. U četvrtom kolu nam dolazi Osijek. Sve vam je jasno, neće biti lako. Mislim da u cijeloj sezoni neće biti lagane utakmice. Torcida, Novo vrijeme, Osijek, Rijeka i Stanoinvest Futsal Pula su se pojačali. Olmissum je možda dvadesetak posto lošiji nego lani, Square je jako pao, Aurelia će biti euforična, Dinamo je dvostruki prvak... - bacio se Subotić u brzopoteznu analizu.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Svaka na nož

I trener Crnice komentirao je problem s kojim se futsal svakog ljeta suočava. Pisali smo o tome, u malom balunu nisu „veliki novci”, pa igrači tako nastupaju na brojnim ljetnim turnirima. A to znači i rizik od ozljeda...

- Teško je igračima to zabraniti ako im ne daješ plaću svih 12 mjeseci. Ako je ugovor takav da ih plaćaš samo za vrijeme sezone onda su slobodni raditi što žele. Bude svega po tim turnirima. Ja sam na Torcida Kupu vodio ekipu Volarević Karliko Villa Bili, pa smo imali situaciju s Barbarićem prije finala... - prisjeća se Subotić. Odveo je svoju momčad do finala, ali tamo je ipak bolja bila Cestogradnja nakon velike borbe s 2:1. Za Subinu ekipu igrali su, između ostalih: Ivankovići, Sesari, Pavić, Barbarić, Perišić...

Vratimo se mi na prvi razred hrvatskog futsala. Format natjecanja nije se mijenjao za novu sezonu. Opet će se igrati ligaški dio, doma i u gostima, a onda doigravanje.

- Što se tiče konkurentnosti, to je odlično. Svaka utakmice će biti „na nož”, bodovi se ne smiju prosipati. Ako izgubiš od direktnog konkurenta do zadnjeg kola si u borbi za preživljavanje. Opet kažem, nikad prije nije bila ovakva situacija u kojoj će se pola lige boriti za naslov – zaključio je Subotić.

Tablice omogućuje Sofascore
image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image
Niksa Stipaničev/Cropix
image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. listopad 2024 20:34