StoryEditorOCM
Ostalošto se to događa?

Shiffrin je nedavno vidala rane svom razbijenom dečku u bolnici, a sada je i nju helikopter prevezao nakon teškog pada

Piše Iva Majić
26. siječnja 2024. - 16:55

Još jednu nevjerojatnu sezonu u Svjetskom skijaškom kupu vozi Mikaela Shiffrin te drži prvo mjesto u poretku za veliki kristalni globus, s 360 bodova više od Lare Gut-Behrami.

Međutim, težak pad u Cortini d‘Ampezzo gdje se danas vozio spust, pokvarit će joj sezonu. Inače je to disciplina koja nije jedna od onih u kojima dominira, ali ovaj put odlučila se okušati u spustu.

Shiffrin je loše ušla u jedan zavoj, izgubila kontrolu i završila u ogradi, nakon čega ju je u bolnicu otpremio helikopter.

Dokaz kako je ovo teška sezona za skijašice je nedavna ozljeda Petre Vlhove, a osim nje, tužan scenarij su doživjeli i dvojica ponajboljih skijaša, Alexis Pinturault te Aleksander Aamodt Kilde.

Posebna zanimljivost kod toga je da su Shiffrin i Kilde u dugogodišnjoj vezi te da je ona bila ta koja ga je tješila u bolnici. Naime, Norvežanin je prije 12 dana tijekom spusta u Wengenu pao pred samim ciljem. Kotrljao se stazom pa udario u zaštitnu ogradu. Dijagnosticirali su mu tešku ozljedu ramena i lista, a ozljede je vidao u zagrljaju svoje voljene Mikaele koja je napustila svoje trening obaveze da ga posjeti, a sad je i ona završila u bolničkom krevetu.

Srećom, prve novosti su da je Amerikanka dobro i da se nije teže ozlijedila.

- Mikaela se javila djevojkama u grupi na WhatsAppu i napisala: "Sve je u redu cure, staza je novac. Možete vi to".

image
Angela Weiss/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:24