StoryEditorOCM
Ostaloveslanje

Sestre Jurković nisu uspjele, ostale su bez plasmana na Olimpijske igre

21. svibnja 2024. - 12:34

Hrvatske veslačice Ivana i Josipa Jurković nisu se uspjele izboriti za nastup na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu, jer su na kvalifikacijskoj regati u švicarskom Luzernu zauzele treće mjesto u finalnoj utrci dvojaca bez kormilara.

Za plasman na Olimpijske igre trebalo je biti među najbolje dvije posade, a to su u Luzernu bile predstavnice Danske i Novog Zelanda.

Pobjednice, Hedvig Rasmussen i Fie Erichsen, imale su vrijeme od sedam minuta i 14.62 sekundi. Novozelanđanke Kate Haines i Alana Sherman su za Dankinjama zaostale za 82 stotinke, dok su sestre Jurković na cilj došle sa zaostatkom od 7.37 sekundi.

Iza hrvatskih predstavnica ostale su posade Francuske, Italije i Njemačke.

Hrvatsku će tako u veslanju na Olimpijskim igrama u Parizu (26. srpnja - 11. kolovoza) predstavljati tri posade: braća Martin i Valent Sinković u dvojcu bez kormilara, braća Patrik i Anton Lončarić u dvojcu na pariće te Damir Martin u samcu.

Braći Sinković i Damiru Martinu će to biti četvrti nastup na olimpijskim igrama, dok će braća Lončarić u Parizu imati premijeru na najvećem multisportskom natjecanju. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 09:24