StoryEditor
Ostalodoživotna robija

Seksualni skandal potresa SAD: bivši liječnik gimnastičke reprezentacije dobio još 175 godina zatvora

Piše R. R.
24. siječnja 2018. - 20:09
2018-01-24T172332Z_1103199363_RC179774B010_RTRMADP_3_GYMNASTIC-USA-NASSAR.JPG

Dugogodišnji liječnik gimnastičke reprezentacije SAD-a Larry Nassar osuđen je na dodatnih 175 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja malodobnih sportašica. Presuda je to suda u Michiganu nakon što je saslušano 160 svjedoka, uključujući i osvajačice olimpijskih medalja.

- Ovom presudom sam vam upravo dosudila smrtnu kaznu. Čast mi je i zadovoljstvo izreći vam ovakvu kaznu jer svojim ponašanjem niste zaslužili da ugledalo svjetlo dana izvan kaznionice izjavila je sutkinja Rosemarie Aquilina prilikom izricanja presude.

Larry Nassar je već dobio 60 godina zatvora zbog optužbi za dječju pornografiju. Tijekom godina rada na Sveučilištu u Michiganu i u gimnastičkom savezu dokazano je da je silovao ili seksualno zlostavljao preko dvije stotine sportašica. Iako se nakon prve presude pokajao zbog svojih (ne)djela, to nije previše impresioniralo sutkinju Aquilinu koja smatra da je Nassar kao liječnik trebao voditi računa o mladim djevojaka, a ne seksualno ih iskorištavati.

Tijekom izricanja presude i čitanja obrazloženja nekolicina djevojaka je pokrila dlanovima oči i plakala, jer nisu mogli gledati u zlostavljača koji im je zadao duboke ožiljke odrastanju.  

#SILOVANJA#KAZNA#LARRY NASSAR#GIMNASTIčARKE

Izdvojeno