StoryEditor

Schumacher se ipak ne vraća utrkivanju, uskače Badoer

Piše PSD.
11. kolovoza 2009. - 11:52

Bivši svjetski prvak u Formuli 1 Nijemac Michael Schumacher koji se trebao vratiti utrkama, nakon povlačenja na kraju sezone 2006. kako bi zamijenio ozlijeđenog Felipea Massu u Ferrariju, odustao je od povratka zbog problema s vratom, objavljeno je u utorak na njegovim internetskim stranicama.

Schumacher (40) se već dva tjedna priprema za senzacionalni povratak na automobilističke staze kao zamjena za ozlijeđenog Ferrarijevog vozača Brazilca Massu na VN Europe u Valenciji.

"Moja želja za povratkom na stazu uopće nije sporna, no bolovi u vratu su još uvijek suviše veliki. Bolovi me priječe povratku u bolid," otkrio je Schumacher dok je njegov menadžer Willi Weber ozljedu opisao kao najtežu u Schumacherovoj karijeri.

"Bila je to Schumacherova najozbiljnija nesreća u njegovoj auto-moto karijeri," otkrio je Weber.

(h)

Luca Badoer vozi Ferrari

Ferrari je u utorak objavio da će njegov pričuvni vozač Luca Badoer na kraju zamijeniti Brazilca Felipea Massu, koji je ozlijeđen u kvalifikacijskoj utrci za VN Mađarske krajem srpnja, na sljedećoj utrci VN Europe u Valenciji 23. kolovoza.

"Kako Michael Schumacher sada više nije u stanju zamijeniti Felipea Massu na idućoj VN Europe, momčad Ferrarija objavljuje da će njen bolid voziti Luca Badoer", objavio je Ferrai u svom priopćenju.

Badoer (38) je vozio pedesetak utrka u manjim momčadima ali njegovo zadnje sudjelovanje u urtci bilo je 1999. Od tada je on pokusni vozač u Ferrariju.

 

item - id = 62934
related id = 0 -> 297044
related id = 1 -> 251119
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2021 09:45