StoryEditorOCM
OstaloPOSAO IZ SNOVA

S dvije nove dvorane otvara se prilika za zaradu u sportskom turizmu: Omiš će do kraja godine ugostiti preko 2000 sportaša

11. veljače 2017. - 22:41
omis9-110511

Više od dvije tisuće sportaša doći će ove godine u Omiš u sklopu tri velika (rukometna) projekta! Prije svega rukometna, ali bit će tu i nogometaša i košarkaša, zato ono "rukometna" u zagradi.

U čemu je tajna (nove) omiške priče, zbog čega je sportski svijet prepoznao grad na ušću Cetine kao idealnu destinaciju? Ključni razlog, okidač priče, dvije su novoizgrađene sportske dvorane, ljepotice. Koje su već u pogonu, u njima se naveliko igra, ali koje još nisu dobile konačno ruho. Još se uljepšavaju, preko cijelog zida oslikava se panorama grada Omiša, nešto neuobičajeno, raritetno, spoj umjetnosti i sporta.

S dvije nove sportske dvorane Omiš je dobio fantastičnu priliku razviti sportski turizam. Sad je sve tu, na mjestu. Blagu mediteransku klimu imao je i prije, more isto, sve, sad su tu i - dvorane. Bez kojih prije ništa nije bilo moguće. Glas se brzo pročuo, krenuli su projekti jedan za drugim, neki su novi, a neki su iz drugih gradova preselili u Omiš.

1. MASTERS HANDBALL WORLD CUP OŽUJSKO (28. travnja do 1. svibnja)
Rukometne legende, njih oko 750 iz tridesetak država, zaigrat će u Omišu u zadnjim danima travnja na premijernom izdanju Svjetskog kupa. Rukometno proljeće rezervirano je za veterane, među njima će biti sva sila poznatih imena, svjetskih prvaka i olimpijskih pobjednika, istinskih legendi ovoga sporta. U organizaciji sudjeluje i vodeći rukometni portal u svijetu Handball-Planet.com, te najpoznatija domaća veteranska momčad "Zlatne godine" iz Metkovića.

- Svjetski kup veterana je jako kvalitetan projekt, daleko najbolji takve vrste u svijetu. Riječ je o globalnom projektu od velikog značaja za cijelu regiju. Naravno, najveći značaj imat će za sam grad Omiš – kazao je u ime organizatora Mario Čaljkušić.

Doći će nekadašnji rukometaši sa svih strana svijeta, iz Španjolske, Grčke, Turske, Ukrajine, Poljske, Italije, Francuske, Mađarske, Rumunjske, doći će i momčad iz Abu Dhabija, naravno, bit će tu i Slovenci, Makedonci, nekoliko hrvatskih ekipa i jaka imena iz Njemačke...
Oko 750 sudionika, sve skupa oko 3000 noćenja.

2. MEĐUNARODNI KAMP RUKOMETNIH VRATARA UNIQA CROATIA (1. do 7. srpnja)
Ljeto je rezervirano za kamp rukometnih vratara, sedmo je to izdanje ovog projekta koji je iz Splita preselio na ušće Cetine.

- Trebao je i prije preseliti u Omiš, ali smo čekali dvorane. Ponosan sam na kamp koji je postao svjetski brend, velika priča. Cijeli svijet dolazi, svi znaju za ovaj projekt. Uspio sam prije svega zahvaljujući mojim trenerima i predavačima koji su svjetski poznata imena, poput Omeyera, Hvidta, Miklera, Alilovića, Mirka Bašića – ističe Čakljušić, organizator kampa.

Kamp broji oko 450 sudionika, noćenja će biti 3500. Plus humantirana utakmica, za koju organizatori poručuju da će biti pravi spektakl.

3. PRIPREME SPORTAŠA
Na pripreme u Omiš na jesen će doći i veće grupe rukometaša, a najviše njih, kako doznajemo, iz skandinavskih zemalja. I to nije sve, baš kao u reklami, osim rukometaša očekuje se dolazak i nogometnih momčadi, za sada su najzainteresiraniji Danci.

Izgradnjom dviju sportskih dvorana, uz sve druge pogodnosti koje je prije imao, Omiš je dobio veliku prigodu sve to dobro i naplatiti kroz, prije svega, sportski turizam. Oko dvije tisuće sportaša svih uzrasta ostvarit će desetak tisuća noćenja, svi oni platit će i boravišnu pristojbu, jest će, kupovati, trošiti...

A mnogi od njih će opaliti i selfije, puniti svoje fejs profile hrpom slika s Omiške rivijere, koju će stavit' na fejs, koju na instagram, metnit će se i poneki video... Neka svi vide! Ako nisi objavio na fejsu kao da nisi ni bio. Ove će godine doći kao sportaši, neki će se vratiti kao turisti. I njihove objave vidjet će mnogi diljem svijeta. A neki će otić' i na rafting na Cetinu...

Kakva promocija Omiša, kakva prilika za grad! Uloži da bi zaradio. Izgradi dvorane da bi doveo sportaše. Vratit će se, višestruko.

Brojke i slova

travanj: Svjetski kup rukomentih veterana
srpanj: Međunarodni kamp rukometnih vratara
listopad: pripreme rukometaša, nogometaša...
sportaša: oko 2.000
noćenja: više od 10.000
zarada: noćenja, boravišna pristojba, potrošnja gostiju na hranu, piće, suvenire, rafting...
bingo: besplatna promocija Omiša diljem svijeta

Košarkaški kamp s 200 polaznika

Neće Omiš ugostiti samo rukometaše, u ovaj grad preseljen je i Međunarodni košarkaški kamp koji će, od 25. srpnja do 6. kolovoza i od 19. do 28. kolovoza, okupiti oko 200 polaznika iz Engleske, Belgije, Francuske, Nizozemske, Njemačke, Malte, Danske... Naravno, i za ovaj kamp presudne su bile nove omiške dvorane. Svi sudionici bit će smješteni u kampu Galeb. Boris Kurtović, u ime organizatora, nada se dolasku nekoliko velikih imena kao što su Velimir Perasović, Dino Rađa, Žan Tabak, Ivica Skelin, Ante Nazor, Brandon Johnson...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2023 19:43