StoryEditor
Ostaloodlična godina

Rukometašica Bilandžić i ragbijaš Prološčić najbolji sportaši Sinja: rukometašice najbolji, trenerici Borozan nagrada za životno djelo

Piše Mišo Gulić
30. svibnja 2019. - 00:31
P5271197.JPG

Svečano je bilo u ponedjeljak u sinjskoj Gradskoj vijećnici gdje je održana dodjela priznanja najboljim sportašima, sportašicama, mladim nadama i sportskim djelatnicima za proteklu 2018. godinu...

Zajednica sportskih udruga Grada Sinja i ove je godine, doduše uz nešto zakašnjenja, nagradila najbolje iz svijeta sinjskog sporta. Nagrade su dodijelili gradonačelnica Kristina Križanac, dogradonačelnik Denis Glavan i predsjednik ZSU-a Josip Malbaša.

Najboljim sportašem proglašen je Ivan Prološčić iz Ragbi kluba Sinja, a riječ je o mlađem hrvatskom reprezentativcu koji je sjajnim igrama skrenuo pozornost na sebe i prometnuo se u najboljeg igrača svog godišta u Hrvatskoj.

U ženskoj konkurenciji titula je otišla u ruke Maji Bilandžić iz Ženskog rukometnog kluba Sinj koji je ove godine izborio ulazak u Prvu ligu. Nagrađena je članica mlađe reprezentacije, a s obzirom na polivalentnost, nema sumnje da će se o njoj čuti na nacionalnoj razini.

Priznanje za najbolji sportski kolektiv zasluženo je otišlo u ruke Ženskog rukometnog kluba Sinj, ispred kojeg je pokal primila kapetanica Matea Mažurin.

Također, dodijeljena su i posebna priznanja. Obitelj legendarnog sinjskog sportskog novinara Mladena Delića primit će plaketu povodom njegova 100 rođendana. Ragbi klub Sinj nagrađen je povodom 40. obljetnice djelovanja, a rukometna trenerica Ljiljana Borozan dobila je nagradu za životno djelo.

Priznanje je otišlo i u ruke obarača ruke Josipa Poleša, člana kluba Južnjačka snaga, ali i Zoranu Katiću-Kaći, nezaobilaznom navijačkom legendom Sinja i članom Maligana.

Svojih pet minuta dočekali su i nadareni sportaši, njih 14 odabranih, a riječ je o redom: Petar Bitunjac (NK Junak), Stipe Poljak (Šahovski klub Sinj), Tomislava Grčić (Taekwondo klub Osinium), Hana Kalinić (Gimnastički klub Sinj), Dujo Talaja (KBK Kula), Martina Marić (ŽOK Sinj), Marko Jagnjić (RK Sinj), Pava Maleš (KGK Alkar), Luka Knez (KBK Knez), Tomislav Tomašević (Boćarski klub Sinj), Frano Pralija (KK Alkar), Karmen Paštar (ŽRK Sinj), Luka Ilija Gašpar (Ragbi klub Sinj), Petra Mandac (RK Cetina).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. kolovoz 2021 01:53