StoryEditorOCM
Ostaložele zlato

Rođeni Splićanin bacio Srbe u trans: govorio je da voli Hajduk, a ljubav mu je Zvezda, očekuju puno od njega u Parizu

Piše Sport SD
27. srpnja 2024. - 14:26

Već od prvog dana Olimpijskih igara u Parizu srpska javnost je u ekstazi. Tamošnji mediji oduševljeni su nastupom rođenog Splićanina i već najavljuju medalju, i to ne bilo kakvu nego zlatnu.

To su od Damira Mikeca, strijelca u disciplini zračnog pištolja, s razlogom očekivali i prije Igara. Temelje ta očekivanja prije svega na medalji iz prošlih Igara u Tokiju kad se okitio srebrom, a nastup u kvalifikacijama povisio je ljestvicu očekivanja. "Hladan kao led", "Blistao je", "Mikec upucao finale"; "Fenomenalni Mikec"; "Srbin će se boriti za zlato", samo su neki od naslova na najpopularnijim portalima u Srbiji.

Sve su to reakcije nakon što je u kvalifikacijama imao najbolji rezultat, u šest serija nije niti jednom gađao ispod 96. 

Kada se pogleda ukupan rezultat od 584 kruga s pravom se može reći da je ovaj 40-godišnjak prvi favorit da Srbiji donese zlato iz Pariza. Iza njega je i zanimljiva životna priča.

Mikec je inače rođeni Splićanin, ali često ističe da se nije rodio u Hrvatskoj nego u nekadašnjoj Jugoslaviji. U jednom intervjuu je opisao svoj život u Splitu kad je istaknuo kako je javno na ulici govorio da voli i navija za Hajduk, ali je zapravo bio navijač Crvene Zvezde.

- Ta ljubav se jednostavno dogodila. Tada je Zvezda osvojila sve što se može osvojiti i odmah sam imao ljubav prema njima. To se usadilo u mene. Rodio sam se 1984. godine u Splitu. Naravno, tamo je Hajduk glavni klub i svi za njega navijaju, osim mene. Doduše, kod kuće sam navijao za Zvezdu, a na ulici sam morao govoriti da navijam za Hajduk - otkrio je Mikec.

Otac mu je bio vojno lice JNA pa su se često selili te je uz Split i Beograd živio i u Herceg Novom. Ovo su mu inače pete Olimpijske igre na kojima sudjeluje, a nedjelju je finale njegove discipline kad ovaj 40-godišnjak ima priliku postići najveći rezultat karijere. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 12:29