StoryEditor
Ostalotreća izolacija

Reporter ‘Slobodne‘ zapeo u Glasgowu jer je pozitivan, iako je prije tri mjeseca prebolio koronu: ‘NHS, Euro ste mi sj....!‘

21. lipnja 2021. - 12:44

Nije sve tako negativno šta se Hrvatske na ovon Euru tiče. Recimo vaš reporter je pozitivan. Na koronavirus! Covid-19 jednako još devet dana izolacije.

Vaš novinar više nije samo u izolaciji u Glasgowu jer je navodni kontakt nekoga ko je pozitivan. Prema ovdašnjen National Health Serviceu (NHS-u) po zadnjen testu san i pozitivan. Tako baren oni tvrde, ali na to ću se još vratit. Pa ću i utakmicu sa Škotima ka i Čehe umisto na Hampden Parku gledat na tv-u u hotelskoj sobi.

Nisan mislija da ću ovo ikad napisat, ali mislin da je HNS u pravu. Kad je odusta od kampa u Škotskoj radi rigoroznih epidemioloških mjera kojima vas više neću pilat. A mislin da NHS definitivno nije u pravu. Pojednostavnit ću. Prebolija san koronu u ožujku. Cijepija se početkon ovog miseca. Kako onda nakon tri miseca opet mogu bit pozitivan?

U zadnjih desetak dana u Hrvatskoj, Engleskoj, Škotskoj napravija san šest službenih testova i još jedan za sebe, onako da ne izgubin ruku kad sebi štapić zabijan u nos. U pet san bija negativan. Ovaj jedini pozitivan nalaz san dobija baš na test koji san mora napravit ka navodni kontakt. A recimo dan prije san ima negativan nalaz na redovni test koji se mora radit po ulasku u Škotsku. A dan posli san bija negativan i na brzon antigenskon testu koji san radija čisto zbog sebe. Dakle, dan prije i posli negativan. Hmmm. Ko je tu lud? Osin mene sada.

image
Frane Vulas

A u međuvrimenu su mi poslali mailon i još jednu obavijest da san u izolaciji. Ali doslovno u razmaku od par sekundi na mail mi je u subotu od NHS-a stiga negativan nalaz, ali i friška obavijest kako san u još jednoj izolaciji, opet zbog navodnog kontakta s pozitivnon osobon, i naravno – da moran radit novi test. Kako kad se nisan maka iz izolacije iz sobe? Dakle, bija san u dvostrukoj izolaciji ka kontakt, a sad san u dodatnoj ka navodno pozitivan. Iman više izolacija nego LeBron James na utakmici. Dok čekan da me zovu iz NHS-a ozbiljno razmišljan da im ka kontakte naveden Andyja Robertsona i Harryja Kanea.

Kolege ode me već zafrkavaju da mi je dnevni raspored tuširanje, testiranje, marenda, testiranje, presica, testiranje, analiza protivnika, testiranje... Umisto tekstovima, bavin se testovima. Kolege iz Splita zafrkavaju da ću dobit državljanstvo. Da se zafrkaješ, po stažu bi i moga tražit azil. Jer sad ću morat najmanje do 29. ovog miseca ostat u Glasgowu. Jedina nada da Hrvatsku uživo gledan u osmini finala je da tučemo Škote i da se poklopi da ka treći igramo opet na Hampdenu, baš tog 29. Ali kakve san ja sriće dotad ću dobit još tri-čet’ri izolacije, ka i češki i slovački soj koronavirusa.

image
Frane Vulas

Puštan na laptopu TBF i miksan malo prigodne „Sa mog prozora”, kako ću ubuduće preimenovat i kolumnu, te „Pozitivan stav”. Znan da san negativan, ali mogu lajat na misec. Kroz prozor hotelske sobe. S ponistre se vidi Škotska, povraća klapa ispod volta... Football’s coming home. Ja u svakon slučaju i neću baš tako brzo. Tisuće Hrvata dali bi sve da dođu ovamo, na Euro, živit, radit. Ja bi najradije pobiga glavon bez obzira. Još devet dana pa i oću. Neka mi oproste i neka se ne uvride oni šta igraju za drugu ekipu, nije ovo kontra njih, dapače, ali razumite me nisan moga izdržat. NHS, Euro ste mi sj....!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 04:25