StoryEditor
OstaloPASSATORE

Rekordna Nikolina: Splićanka slavila treći put za redom na ultramaratonu dugom 100 kilometara

Piše R.R.
29. svibnja 2017. - 14:39
sustic

Jedna od najvećih ultramaratona u Europi, Passatore, dionica duga 100 kilometara između Firenze i Faenze pripala je po treći put za redom Splićanki Nikolini Šustić. Ultramaraton koji se održava već 45 godina jedna je od najdražih staza naših ultramaratonki, jer uz pobjednicu Šustić, treća je bila Veronika Jurišić, dok je četvrto mjesto pripalo Antoniji Orlić.

Malo je nedostajalo da se ponovi lanjski scenarij kada su prva tri mjesta pripala Hrvaticama. Ove godine domaćini su bili spremni slaviti svoju veliku nadu Lauru Gotti koja je dugo bila rame uz rame sa Šustić, no u posjednjoj četvrtini staze Splićanja je „upalila motore“ i otišla naprijed slavivši sa novim rekordom staze za žene 7:34.25, dok je Talijanka Gotti zaostala punih 13 minuta. Trećeplasiranoj Veroniki Jurišić bilo je potrebno 8.01.13 sati, dok je Antonija Orlić u cilj utrčala sa vremenom 8.36.49 sati.

Četvrta naša utramarotnka Adrijana Šimić utrku je okončala na 42. mjestu. Inače od utrke su od Hrvata odustali Marija Vrajić oko 60-tog kilometra, te Dejan Radanac oko 80-tog kilometra.

U muškoj konkurenciji slavio je po dvanaesti put domaći utramaratona Giorgio Calcaterra, drugi je također domaićn andrea Zambelli, dok je treneći Francuz Herve Seitz. Zanimljivo je da je u konkurenciji preko 3000 ultramaratonaca Nikola Šustić bila ukupno peta, Veronika Jurišć deseta.

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 08:38