StoryEditor
Ostalotreće kolo

Regionalna vaterpolska liga: Jug večeras protiv Jadrana, a Jadran protiv Primorca

Piše SD
4. listopada 2019. - 19:01

U trećem kolu Triglav A1 regionalne vaterpolske lige Jug AO danas u 19 sati dočekuje Jadrana Carine, a u istom terminu u Splitu Jadran će igrati protiv Primorca.

U 96 sati dva puta će se ogledati Jug Adriatic osiguranje i Jadran Carine Herceg Novi. Prvo večeras u Gružu, a zatim je hrvatski prvak gost prvaka Crne Gore u 1. kolu skupine ‘A’ europske Lige prvaka.

– Prvak Crne Gore je kvalitetna momčad, koja je bila kvalitetna i prošle sezone. Pomlađen je dočekao novu sezonu, odlaske popunja igračima poniklim u svojoj školi, ali u odnosu na prošlu sezonu je i kvalitetniji jer odlično radi s mladima. Na klupi nema ove sezone Vladimira Gojkovića, međutim, Petar Radanović je bio njegov pomoćnik. Način igre je ostao isti. Krasi ih fantastična kontra, individidualna i kolektivna.

Petar Tešanović je sad prvi vratar hercegnovskog Jadrana. Bio je rezerva Slavenu Kandiću (karijeru je nastavio u Francuskoj). Gledao sam snimku utakmice kad su u 1. kolu dobili splitski Jadran u Poljudu s 11:9 te po onome što sam vidio može se reći kako nije ništa slabiji na poziciji vratara u odnosu na prethodnu sezonu – istaknuo je Vjeko Kobešćak, trener Jug AO.

Dubrovačka momčad je u prva dva kola bila uspješna te uvjerljiva. Budvu je kod kuće potopila s 23:9, a potom Crvenu zvezdu u njenom domu s 12:6.

Svih 6 bodova ima i hercegnovski Jadran Carine. Nakon što je dobio imenjaka u Splitu, kod kuće je s 10:8 savladao beogradski Partizan. Televizija Arenasport izravno od 19 sati prenosi ogled iz Gruža.

Splitski Jadran, pak, uz poraz od hercegnovskog imenjaka ima i gostujuću pobjedu protiv Šapca te je favorit u večerašnjem ogledu kontra Primorca.

– Momčad je u dobroj formi što smo potvrdili i plasmanom u Ligu prvaka gdje nas već u ponedjeljak u Splitu čeka Olympiacos. No, o tome ćemo razmišljati tek nakon meča s Primorcem – kazao je trener Jadrana Ivan Asić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2021 09:53