Ostalocageball

Razvalili na male branke: Royalu memorijal 'Nikola i Ivica Stipinović' na Trsteniku

Piše PSD
10. svibanj 2018. - 19:22
IMG_5723

Malonogometna momčad CB Royal pobjednici su 5. memorijalnog malonogometnog turnira "Nikola i Ivica Stipinović" koji se održavao na terenima gradskog kotara Trstenik u organizaciji udruge za sport i rekreaciju "Za Trstenik" i uz potporu kotara.

Na turniru su sudjelovale 32 momčadi koje su odigravali svoje susret kroz skupine, da bi u završnici najbolji bili momci iz Royala, drugo mjesto pripalo je Šuišuru, dok je treći bio Kristal Palac. Titulu najboljeg strijelca pripala je Marko Barišiću. Završnicu programa na Trsteniku odradio je legenda malonogometnog sporta Željko Marić koji je svojim koentarima vodio gledatelje kroz same utakmice.

Royal se tako pridružio na listi pobjednika momčadima Desperado Omiš (2014.), Virus (2015. i 2017.), Uvik Žedni (2016.)Uz službeni turnir odigrana su i dva za djecu, pa je tako u konkurenciji učenika 3. i 4. razreda najbolji bio Skalice, ispred Skalice Boysa, dok su treći bili Split 3, dok su u konkurenciji 5. i 6. razreda nanbolji bili iz Bunkerske zemlje, ispred Papana, dok su treći bili ekipa Tornada.

Djevojčice iz kvarta uzrasne dobi od 8 -10 godina igrale u nedjelju revijalnu utakmicu prije muškog finala, slavile su igračice Trstenik Uniteda u sudaru protiv Superstara, ali su obje ekipe pokazale kako se ostavlja srce na terenu.

Cilj ovog turnira je okupiti sve generacije u zajedničkom radu i druženju, osvijestiti dobro u ljudima i pokazati da se uduženim snagama mogu činiti dobra djela. Svi momci uključeni u projekt volontiraju, kao i ostali sudionici. Prikupljeni prihodi nakon podmirenja troškova prosljeđuju se u dobrotvorne svrhe.

Ove godine odlaze za svrhu potpore Udruzi Jak kao Jakov - udruga za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti. Predsjednica Udruge Ivančica Rubido i njezin suprug svojim dolaskom iz Karlovca također su pokazali koliko je volonterizam važan i da se samo zajedničkim snagama pomiću granice mogućeg.

- Udruga Jak kao Jakov je imala i svoj štand gdje su svi posjetitelji mogli svojim donacijama pomoći udruzi u prikupljanju sredstava. Jako puno dobrih ljudi kroz svoje donacije i poklone pomogli su u organizaciji turnira, kako pojedinci tako i firme, općina Jelsa i GK Trstenik. Ponosni smo što je ove godine gospodin Alen Nižetić također humanitarno doprinio ovom događaju. Organizatori se putem medija zahvaljuju svim donatorima, natjecateljima i posjetiteljima – istakli su iz organizacije turnira.

#MEMORIJAL#TSTENIK