StoryEditor
Ostalonakon potopa

Ravnatelj 'Sportskih objekata' nada se brzoj intervenciji: Grad je obećao novac za sanaciju krova, do ljeta ćemo to riješiti

22. studenog 2018. - 23:54
poplava 6

Situacija je loša, a Grad Split mora imati sluha i prihvatiti naš prijedlog kako bismo ovaj problem riješili - kaže nam Tomislav Borozan, ravnatelj Javne ustanove „Sportski objekti" nakon što je iz prve ruke vidio poplavljene prostorije nesretnog Akademskog judo kluba „Student" na Gripama.

Borozan je nakon obilne kiše koja je u utorak navečer od te dvorane napravila bazen pozvao stručne službe da izađu na teren, no morat će proći nekoliko dana da se sve dovede u funkciju jer dvorana i tatami moraju na dezinfekciju. Ravnatelj JUSO-a ističe kako je riječ o starom problemu koji se ponavlja nakon svake (veće) kiše.

Glavni je problem azbestni valoviti krov, a situacija eskalira ujesen kad lišće opada i začepi odvodne kanale. Judo dvorana prošla je najgore jer kroz nju prolazi slivni kanalizacijski dio. Pod tim su krovom još dvorane za stolni tenis i dizanje utega, streljana i sportska ambulanta. To je objekt koji zovemo „stare Gripe", zajedno s košarkaškom dvoranom preko puta. Sanirat ćemo prizemlje Studentove dvorane, ali se plašimo svake sljedeće kiše - kaže Borozan.

Ostali objekti pod ingerencijom JUSO-a nisu u kritičnom stanju, no jasno je da ovako dalje ne ide. Ako se sve razvije po željama JUSO-a, ovakvi bi prizori dogodine mogli postati prošlost.

Naručili smo projektnu dokumentaciju za sanaciju krova o kojem pričamo i sad čekamo novi proračun. Imamo obećanje Grada i ako nam odobri sredstva vjerujem da na ljeto sve može biti riješeno. Nisu to veliki novci za ovakav zahvat, oko 2 milijuna kuna. Također od Grada tražimo i 12 milijuna kuna jamstava, dakle ne sredstva iz proračuna, čime bismo riješili hidroizolaciju svih dvorana, elektroinstalacije, parket na bazenima, cjevovode... - otkriva Borozan.

Na potezu je Grad Split. Obećanje je dao, neka ga i ispuni jer ovakve apokaliptične scene više ne želimo gledati u gradu koji se voli nazivati najsportskijim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. listopad 2020 23:52