StoryEditor
Ostaloolimpijski krugovi

Prvu medalju za Srbiju osvojio je rođeni Splićanin: naše susjede oduševljava i njegova životna priča, a posebno supruga iz Salvadora

Piše Ivan Jelkić/SN
24. srpnja 2021. - 20:21

Kako je kod nas normalno gledati u tuđe dvorište i uspoređivati gdje je ljepše ili bolje, tako nakon prvog dana u Tokiju možemo konstatirati da naši susjedi, Srbija i Slovenija, već imaju tri medalje, Srbi dvije, a Slovenci jednu.

Srbija je subotu počela sa srebrnom medaljom strijelca Damira Mikeca, koji je inače rođen u Splitu 1984., u disciplini 10 metara zračni pištolj pišu Sportske novosti. Na kraju dana broncu im je donijela Tijana Bogdanović u taekwondou u kategoriji do 48 kilograma.

Slovenci su dograbili broncu preko Tadeja Pogačara. Doduše, u deželi su se od dvostrukog aktualnog pobjednika Tour de Francea potajno nadali i medalji od plemenitijeg materijala, no neće se žaliti.

Medalju ima i Kosovo, koje je također bilo dio nekadašnje države. Himna Kosova intonirana je u čast judašice Distrije Krasniqi, koja je postala olimpijska pobjednica u kategoriji do 48 kilograma.

I hrvatski i srpski mediji danas su se raspisali o Damiru Mikecu, 37-godišnjaku, inače rođenom u Splitu, koji je u disciplini 10 metara zračni pištolj za naše susjede osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Srbima je Damir, naravno, zanimljiv zbog hvalevrijednog podviga, ali i zbog privatnog života. Da budemo precizniji, srpski su mediji u predstavljanju ovog olimpijca dio svog prostora posvetili i njegovoj supruzi Melissi Mikec.

Melissa se bavi istim sportom, porijeklom je iz Salvadora, a Blic.rs navodi da ju je Damir upoznao još 2005. godine te nakon pet godina doveo u Beograd.

- Poslije ljudi u Srbiji, najviše mi se sviđa hrana. Burek, ćevapi, pljeskavice, varivo od graha.... Obožavam crni luk, ali ga se trudim jesti samo predvečer i to kada ne izlazimo - navodno je izjavila Mikecova ljepša polovica još 2010. godine.

item - id = 1115045
related id = 0 -> 1125440
related id = 1 -> 1119068
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2021 23:22