OstaloSP u laseru do 21 godine

Prvi dan bez jedrenja: flota na regatnom polju uzalud čekala malo stabilnog vjetra

Piše PSD
aarhus_jedrenje13-040818

Prvog dana Svjetskog prvenstva do 21 godine u klasi laser u organizaciji JK Mornar u Splitu nije bilo jedrenja. Flota od sedamdesetak jedriličarki i oko 150 jedriličara iz 45 zemalja izašla je na regatno polje, ali se nakon dva-dva i pol sata vratila u Mornarevu lučicu. Vjetar je bio preslab, usto i mijenjao smjer, pa nije bilo regularnih uvjeta za natjecanje.

U utorak je prvi start predviđen u 12 sati, a moguća su tri plova. Prognoza, nažalost, nije obećavajuća, ali se nadamo da će biti dovoljno vjetra da se odrade bar jedna ili dvije, ako ne i sve tri regate.

Prvenstvo je u nedjelju navečer u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika na Mejama svečano otvorio naš srebrni olimpijac Tonči Stipanović. Sudionicima Svjetskog prvenstva obratili su se prethodno Ravi Subramanian ispred Međunarodne udruge klase laser i voditelj Odjela za sport grada Splita Igor Maretić. Uz nastup dvojice mladih glazbenika, sokove i tradicionalne dalmatinske slastice (fritule, kroštule...) vrijeme za druženje brzo je prošlo. Na start prvog plova nažalost još čekamo.

#JEDRENJE#LASER