StoryEditor
Ostalosmečiranje

Provjera s najboljim reprezentacijama: hrvatske odbojkašice formu za Europsko prvenstvo bruse na Gloria kupu u Turskoj

15. kolovoza 2019. - 16:52
Hrv odb 2

Hrvatske odbojkaške reprezentativke stigle su u tursko ljetovalište Antaliju na jaki Gloria Cup gdje će u sklopu priprema za Europsko prvenstvo igrati protiv Turske, Italije i Srbije. 

Iza hrvatskih odbojkašica su naporne pripreme u Osijeku i za njih je ovo prvi dolazak na Gloria Cup. To se natjecanje održava od 2014. godine u odbojci, košarci i atletici, a na njemu sudjeluju brojne reprezentacije i sportske zvijezde.

- Oduševljene smo prijemom u Antaliji. Kompleks u kojem se nalazimo ima zaista odlične uvjete za rad. Definitivno bih ga ubrojila u top tri mjesta u kojima sam ikada bila na pripremama. Ovdje nam je sve omogućeno da bi se što bolje pripremili za ovaj turnir, a sve to je ujedno i jedna lijepa priprema za Europsko prvenstvo - izjavila je kapetanica Samanta Fabris. 

- Ovaj turnir je izazov za nas jer igramo s tri reprezentacije na zaista visokom nivou od čega i dva finalista prošlogodišnjeg Europskog prvenstva. Vidjet ćemo na čemu još moramo raditi i koliko smo točno spremni do sada. Naporno smo radili i proteklih dana usavršavali potrebne detalje. U ovom turniru koncentrirat ćemo se na svoju igru i ispraviti dosadašnje pogreške. Na Europskom prvenstvu mislim da bi svakako trebali proći grupu, dat ćemo sve od sebe i pokušati stići što je dalje moguće - dodala je Fabris.

U iduća tri dana Hrvatsku očekuju tri utakmice koje će biti izvrsna priprema pred nadolazeće Europsko prvenstvo koje Hrvatska igra u Mađarskoj. Danas hrvatske reprezentativke igraju protiv domaćina Turske. U petak igramo protiv reprezentacije Srbije, a u subotu turnir zatvaramo utakmicom protiv Italije.

- Ovaj turnir vrlo je važan za nas. Možda jedan od najvažnijih do sada u kojem moramo pokazati svoju spremnost. Bit će teško igrati s ovako jakim ekipama kao što su Turska, Srbija i Italija. No, to će nam svakako biti pokazatelj na čemu još trebamo poraditi. Ovdje nam je jako lijepo, organizacija je zaista na nevjerojatno visokom nivou. Djevojke ovdje imaju sve uvjete za odličan trening i rad. Ekipa je dobro posložena, no uvijek se može još bolje što će i biti naš cilj narednih dana - kazao je izbornik Daniele Santarelli.

- Žao nam je što je Ema Strunjak otpala i što nažalost neće biti u ekipi na Europskom prvenstvu. Ostale cure su spremne. Izbornik je sve odlično posložio, a nakon srebra u Europskoj ligi mislim da smo još više napredovali. Pogotovo jer su sada s nama Matea Ikić, Martina Šamadan i Bernarda Brčić što daje još jednu ozbiljniju dimenziju. S obzirom na to da smo kompletni, s obzirom na uvjete omogućene od strane Saveza, mislim da imamo odličnu mogućnost da budemo jedno veliko osvježenje na Europskom prvenstvu - nadovezao se Frane Žanić iz Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Izdvojeno

13. srpanj 2020 20:08