StoryEditor
Ostaloskijanje

Promjene za novu sezonu: reprezentacija će brojati sedam natjecatelja, Elias Kolega je završio karijeru, Filip Zubčić mijenja trenera

20. travnja 2022. - 08:21

Alpski odbor Hrvatskog skijaškog saveza na sjednici održanoj u utorak odredio kako će u sezoni 2022/23. u sastavu reprezentacije biti sedmero natjecateljica i natjecatelja.

Žensku A reprezentaciju činit će Leona Popović i Zrinka Ljutić, mušku A reprezentaciju Filip Zubčić, Istok Rodeš, Matej Vidović i Samuel Kolega, a mušku B reprezentaciju Tvrtko Ljutić.

Objavljeno je i kako je dosadašnji član A reprezentacije Elias Kolega zbog ozljeda završio karijeru u dobi od 25 godina. Stanje njegove potkoljenice je dobro za normalan život i rekreativno skijanje, ali nije dovoljno dobro da podnese napore natjecateljskog skijanja po ledenim i grbavim terenima.

Najbolji rezultat u karijeri Elias Kolega je ostvario u siječnju 2019. godine kada je zauzeo šesto mjesto u slalomu Svjetskog kupa u Adelbodenu.

Do promjene će doći i u stručnom stožeru najboljeg hrvatskog skijaša Filipa Zubčića koju su napustili trener Marko Šuman i serviser Robert Horvat. Šuman je uz Zubčića proveo 14 godina i doveo ga na sam svjetski vrh u veleslalomu. Novi Zubčićev trener bit će potvrđen u narednom periodu, a za novog servisera dolazi Kristijan Krasnić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. kolovoz 2022 16:53