StoryEditorOCM
Ostalou deset kategorija

Proglašeni najbolji sportaši Splita za 2015. godinu

11. veljače 2016. - 16:37
najbolji_sportasi10-110216

Europski prvak u klasi Finn Ivan Kljaković Gašpić i svjetska viceprvakinja u skoku u vis atletičarka Blanka Vlašić proglašeni su najboljim sportašima Splita za 2015. godinu. Odlučio je tako Izvršni odbor Splitskog Saveza sportova na prijedlog Komisije za priznanja i nagrade SSŠ-a.

Oboje lauerata ove godine opravdano je bilo odustno pa su njihove titule primili Ana Kljaković-Gašpić sestra europskog prvaka Bambija iz ruku predsjednika SSS-a Igora Boraske, te Bojan Marinović trener Vlašićeve kojemu je priznanje uručio Ivo Baldasar.

Tijesna je bila velika dvorana Vile Dalmacije, okupila se brojna splitska obitelj, uzvenici iz Grada predvođeni gradonačelnikom Ivom Baldasarom, Županije predvođeni Županom Zlatkom Ževrnjom, olimpijci koji su sudjelovali u dodjeli nagrada, sportaši i treneri ....

- Naš grad prepoznat je po sportu, ove nagrade znače poticaj za još bolji rezultat, ponos što vas je grad prepoznao. Nadam se, i osobno mi je želja, da ćemo nakon olimpijskih igara u Riju imamo još jednu veliku proslavu za naše sportaše – istakao je predsjednik SSS-a Igor Boraska.

- Ovo je Vaš dan, dan za slavlje vaših uspjeha kojim ste pronijeli slavu našeg grada. Protokolarno ovo mi je najljepši zadatak koji imam, iako se puno puta "sudaram" sa sportašima, svjetstan da ne mogu uvijek pomoći koliko bi trebalo, ali i u tim pregovorima uvijek ističe onaj sportski duh i želju za pobjedom – kazao je gradonačelnik Baldasar.

- Split je po svojim rezultatima prepoznat diljem kugle zemaljske, naši sportaši su uzor svima, pokazali su kako se treba radom i timski djelovanjima osvajati svjetske vrhove. Sigurno je da kada bude bolja i gospodarska situacija da ćemo imati više mogućnosti pratiti sve rezultate – dodao je župan Zlatko Ževrnja.

Najbolja momčad grada Splita ragbjaši su Nade, njihov predsjednik Zoran Derado primio je nagradu iz ruku Stipe Božića. Nogometašice Splita najbolje su ekipnoj konkurenciji njihovoj predsjednici Vinki Fabijanac trofej je uručio pročelnik za sport Hrvoje Akrap.

Najperspektivnijoj sportašici judaši Karli Prodan priznanje je uručio najtrofejni olimpijac Deni Lušić, dok je tandemu najperspektivnijih sportaša tekvondašu Luki Pewraici i atletičaru Bartulu Zemuniku priznanje uručila olimpijka Tina Erceg.

Legendarni košarkaš Rato Tvrdić uručio je prizianje Toniju Tomasu najboljem treneru u 
enskoj kategoriji, dok je župan Zlakto Ževrnja oriznanje uručio Jozi Jakeliću najboljem treneru u muškoj kategoriji.

Rektor Sveučilišta profestor Šimun Anđelinoviću ručio je priznanja najboljim sportašia sa invaliditetom stolnotenisačici Anđeli Mužinić i tekvondađu Ivanu Mikuliću.

Kroz cijeli programu u Vili Dalmacija okupljene je vodila edita Lučić-Jelić, uz asistenciju u offu Marina Maljkovića, dok se za zabavni program pobrinula klapa Mriža.

Riječ laureata

Jozo Jakelić, najbolji trener muških kategorija: Ne znam ni sam koja mi je ovo nagrada, peta ili šesta, ali je uvijek lijepo primiti u svom gradu, daje vam poticaj za dalje. Uvijek se osjećam kao da mi je ovo prva titula

Toni Tomas, najbolji trener ženskih kategorija: Bila je ovo uspješna godina, prepuna velikih rezultata, godina u kojoj su Ana i Lucija izborile olimpijske igre, moraš biti presretan zbog svega toga, a ova nagrada je samo potvrda rada.

Karla Prodan, najperspektivnija sportašica: Super je osjećaj nastaviti stopama svojim prijateljica iz kluba Barbare i Brigite. Lijepi je osjeća dobiti ovakvu nagradu, motivira vas za daljni rad.

Bartul Zemunik, najperspektivniji sportaš: Meni je ovo prelijep osjećaj, toliko je odličnih mladih sportaša da nisam niti očekivao da ću biti nagrađen, ali mi je drago što smo dvojica, počašćen sam biti u ovom društvu.

Luka Perajica, najperspektivniji sportaš: Nisam očekivano ovo priznanje, ali je svakako poticaj da se bude još bolji, da se nastaviti trenirati još jače i da se na slijedećim natjecanjima osvajaju medalje.

Anđela Mužinić, najbolja sportašica sa invaliditetom: Super je osjećaj dvije godine za redom dobiti ovo priznanje. Lijepoje i biti u ovom društvo, da se i nas prizna kao ravnopravne sportaše jer se ponekad moramo i više truditi kako bi ostvarili rezultat. Drago nam je da je na ovaj način priznat naš rad i naši rezultati.

Ivan Mikulić, najbolji sporta s invaliditetom: Godina je bila izuzetno dobra, osvojio sam sve što je bilo moguće, okrećem se novom ciklusu, prema Tokiju 2020. gdje ćemo moći nastupati i mi iz taekwondoa. Sve sam osvojio, sada je cilj ponoviti to još jednom, obogatiti kolekciju medalja, imam dovoljno za sve spremiti.

Vinka Fabijanac, predsjednica ŽNK Split, najbolja ekipa: Ovo je za nas veliki dan, možda i najveći u sedam godina od kada klub postoji. Emocije su jake, jer je naš rad prepoznat u gradu, ova nagrada je samo znak da smo na pravom putu ostvarenja svojih želja i ciljeva, da trebamo samo nastaviti dalje.

Zoran Derado, predsjednik RK Nada, najbolja momčad: Nije važno tko je preuzeo nagradu, važno je da pripada Nadi, svim članovima naše obitelji koji su je zajednički zaslužili svojim radom i rezultatima. Čast nam je u Splitu dobiti nagradu za najbolju momčad, jednaka je to onom kada Vas NASA pošalje na Mars, jer je Split grad sporta prepun prvaka. 

Novčane nagrade za sve sportaše

Lani se pelo sa lijepom tradicijom da se najuspješniji sportaši novčano nagrađuju. Nastavilo se to i ove godine, uz lanjskog donatora Splitsku banku, članicu Grupe Societe Generale, uključili su se Grad Split i Kineziološki fakultet.

Redom japerspektivnijim sportašima Splita Karli Prodan, Luki Perajici i Bartulu Zemuniku po tisuću kuna KIF-a uručili su dekanica Đurđa Miletić i prodekan Dražen Čular. Najboljim sportašima sa invelideitetom Anđeli Mužinić i Ivanu Mikuliću po tisuću kuna KIF-a uručili su prodekani Jelena Paušić i Zoran Grgantov, a po devet tisuća dodao je Grad Split, odnosno uručio gradonalelnik Ivo Baldasar. 

Najboljima u ekipnim sportovima nogometašicama ŽNK Splita i Ragbijašima Nade po deset tisuća kuna u ime Grada uručio je gradonačelnik Ivo Baldasar, dok je novčane nagrade za najbolje sportaše Blanku Vlašić i Ivana Kljakovića-Gašpića nagradila Splitska banka, ček je uručila Silvija Bareša dorektorica marketinga i komunikacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2023 22:26