StoryEditorOCM
OstaloNOGOMET

Pripremna utakmica susjeda razokrila sve slabosti Zmaja: Jadran zadao glavobolju Makaranima

Piše Mladen Bagić
23. siječnja 2023. - 20:32

Trebao je to biti dvostruki program na novom travnatom terenu u Makarskoj. Ali, nevrijeme i bolest ostavili su prošle subote Imoćane i Baškovođane doma, pa su tučepski Jadran i makarski Zmaj na brzinu dogovorili međusobnu utakmicu zatvorenog tipa. I nije bilo dobro za crvene, a vrlo uspješne je ispalo za bijele sa Slatine.

Već u otvaranju utakmice su Jović i Sokol zatresli mrežu vratara Džidića, i to je bilo konačnih 0:2, u 90 minuta u kojih je falilo po nekoliko igrača na obje strane, u hladno, kišovito i vjetrovito poslijepodne. Petoligaš je djelovao baš puno bolje od starijeg brata.

image

Trener Zmaja Goran Šušnjara

Ivo Ravlić/Cropix

- Ne znam što reći. Slabo je sve ovo, em smo nekompletni, em još niti jedno ciljano pojačanje nismo dobili. Ni vratara, ni špica, ni stopera, a ovi mlađi su na nekim probama okolo (Lohan, Miloš), Šalinović je na medenom mjesecu, Serdarević bolestan... Iskreno, Zmaj trenutno ima 3-4 igrača, ostalo je zaista ispod renomea kluba, jer od ovih juniora teško je u kratko vrijeme očekivati da nose igru. Pa, ovdje sam vidio nekolicinu iz Jadrana koji imaju mjesta u Zmaju, ali... Ne možemo ne imati 17-18 igrača za prvenstvo, a sada nas trenira puno manje. Na golu je Džidić posve u krizi, najprije nam treba iskusan vratar, pa da se vrate ovi koji su izostali i koliko-toliko se pokrpamo. Trenutna bodovna situacija na izgled je lagodna, ali dva, tri poraza mogu sve okrenuti naglavačke. Ne smije se Zmaj uzdati hoće li Urania ili netko drugi ostati u problemima... - puno je trenutno pesimizma kod trenera Makarana Gorana Šušnjare, uz očit apel direktoru Ivanu Rašiću da se pod hitno potraži ciljana pojačanja, uz okosnicu koja je igrala ovu utakmicu (braća Rašić, Lozina, Katić, Rudelj, Gojak, Hyseni, Ćupić...)

image

Trener Jadrana Jurica Karabatić

Ivo Ravlić/Cropix

S druge strane, trener Jadrana Jurica Karabatić itekako može biti zadovoljan s prvih 90 pripremnih minuta, iako su mu nedostajali Godinović, Pašalić, Šarić-Hodžić, Brnić i Marjančević. Bili su tu Brkulj, Bušelić, Sokol, Jović, Cvitanović, Pear, Sočo, Sokol, Pandža, Koštić...

- Pokazali smo da možemo biti dobri, čvrsti i koncentrirani i ova nam utakmica treba biti putokaz za dalje. Na nama je da ustrajnim radom dođemo na pravu razinu, jer nas čeka izazovna polusezona u kojoj želimo što prije dohvatiti sredinu tablice - kazao je Karabatić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 20:36