StoryEditor
Ostalorašomon

'Primorac ne ispada': Stobrečani se pobunili i traže pojašnjenje tko treba napustiti trećeligaško društvo

4. lipnja 2019. - 17:23
111prim

Tko to kaže da je ispao naš Primorac? Gdje to piše??? - uzbunili su se Stobrečani a propos naslova, kako bi i oni, kao drugi odozdo trebali napustiti društvo trećeligaša.

Zdravko Voloder, predsjednik Primorca nam je pojasnio kako stoje stvari, a pravilnik je doista pitijski, rekli bismo, “jesmo, ali ako nismo, onda možda”. Šalimo se, međutim nije vrijeme za šalu, stvar je vrlo ozbiljna i budimo na visini težine zadatka. Smrknuti su u Stobreču, tražit će pravdu kao sluga Jernej, sve do kraja:

- Nigdje ne piše da dvojica ispadaju, nego u Pravilniku o popunjavanju Treće lige navodi se doslovno ovako: 1. da iz Treće lige obavezno ispada posljednje-plasirani klub, a to je Imotski. 2. da se popunjava s onoliko klubova koliko je dovoljno da se ispuni kvota 16. 3. Lani je pisalo, za sezonu 17/18 da ulaze dva kluba. I ušla su dva. A ove sezone piše da ulazi onoliko koliko je potrebno! Dakle, zašto bi dva ispala? Ispada jedan, jer jedan mora!

Voloder je iskusni sportski djelatnik još iz prvoligaških dana Primorca, a i još prije dok su Stobrečani vojevali po ondašnjoj Međurepubličkoj ligi jug, milijun bitaka je iza Gare, kako ga zovu bližnji. Zna što govori. Podsjećamo ga da je Zadar ispao iz Druge lige jer nema licenciju, a on kaže:

- Nema veze što Zadar ispada. Croatia ulazi. Nego se od četvrtoligaša Treća liga popunjava s onoliko koliko je potrebno da se popuni broj od 16 sudionika!

Zaključujemo, Imotski ispada, a ulazi – jedan. Toga se u Stobreču drže.

- Ima i ovaj detalj, postoje kriteriji što ih je HNS usvojio 2017., po kojem svi moraju ispunjavati kriterije za sudjelovanje u Trećoj ligi. Mora se imati četiri selekcije, od pionira do juniora, od 12 do 18 godina. Četiri svlačionice po 25 kvadrata, plus tuševi, plus wc, da, svaka svlačionica svoj wc. Moraš imati igralište najmanje od 64 puta 100 metara, plus tri metra od autcrte do zida, do kraja, takozva na tri metra zelene zone. Mi uvjete imamo - nabraja Voloder i dodaje sol i papar.

- Ali, imaju tri-četiri kluba koja to ne ispunjavaju u našoj Trećoj ligi! Međutim, zašto bih ja to sad govorio koji su? Neću! Budemo li ugroženi, sve ćemo reći institucijama koje o tome moraju voditi računa, u to budite sigurni.

A popuna?

- Četvrtoligaši neka razigravaju za popunu tog jednog mjesta, oni koji imaju uvjete! - naglašava.

Koliko znamo, Sloga ima uvjete jer će igrat u Solinu, travnjak im je ponešto uži, pa mora za početak ić u Solin, ali će oni brzo sredit i taj manjak, u Mravincima su poput mravi marljivi. Vodice su pak prijavile Šibenik/Šubićevac i kandidiraju, sa zadarskog područja Pakoštane imaju ambicija, a s dubrovačkog područja gdje spada i Metković nema kandidata: Župa dubrovačka je zakasnila u prijavi, Croatia Gabrile se nije ni prijavila, a Metković se doduše prijavio, ali plasmanom nije izborio mogućnost da kandidira za ulazak među trećeligaše.

Dino Knezović, tajnik Nogometnog saveza županije splitsko-dalmatinske potvrdio je kako traži objašnjenje od HNS-a:

- Naš Savez je poslao zahtjev u HNS da se očituje o propisu popunjavanja Treće lige, koliko ih ulazi iz Četvrtih liga i na koji način. I mi nestrpljivo čekamo odgovor! I mi isto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. prosinac 2020 10:45