StoryEditor
Ostalouz rub bazena

Primorac ili Partizan: šibenski Solaris čeka s kim će u borbu za prvu ligu

Piše Pero Smolčić
20. ožujka 2019. - 18:45
sol_budva17-160219

Najvažnija vijest za Triglav regionalnu ligu stigla je iz Siska prošlog tjedna, a to je, da se nakon incidenta u Splitu kada su napadnuti igrači Crvene Zvezde, natjecanje ipak nastavlja u istom formatu. Smirile su se strasti, glave ohladile, a sport ide dalje.

Što se ove sezone tiče, danas je na rasporedu zadnje kolo u A1 ligi, a većina je stvari poznata već neko vrijeme. U borbu za titulu idu prvoplasirana Mladost, a potom Jadran Carine i Jug CO te naposlijetku četvrti splitski Jadran.

Ukoliko bi danas zadnji POŠK napravio senzaciju i u gostima pobijedio Jadrana Carine, a Jug prema očekivanjima kući savlada Crvenu Zvezdu, jugaši bi preskočili Crnogorce, no to ne znači praktički ništa, jer će oni sva - kako međusobno igrati u polufinalu Final Foura u Zagrebu, tko je drugi, a tko treći, ne znači baš ništa. Isto tako, u drugom polufinalu sučelit će se domaća Mladost i splitski Jadran.

Borba za ostanak Jedina prava nepoznanica uoči ovog zadnjeg kola je tko će biti predzadnji i time se boriti za opstanak u ligi sa šibenskim Solarisom. Šibenčani su imali veliki cilj ući izravno u A1 ligu, no na koncu su završili na drugom mjestu u A2 ligi, iza Budve koja je tako automatski promovirana u prvi rang za iduću sezonu. Solarisu ostaje pričekati hoće li se za proboj morati boriti protiv Partizana koji je trenutno pretposljednji ili će ipak na megdan Primorcu koji je osmi i ima dva boda više od “crno-belih”.

Partizan je u lošoj situaciji, osim trenutnog stanja na tablici kući im ne cvjetaju ruže, makar je proljeće pred vratima. Primorani su prodavati klupske trofeje kako bi došli do novca, a propuh u blagajni otpuhao je i rezultatske ambicije. Stoga je i teško očekivati da će iznenaditi splitskog Jadrana kojemu, doduše, ova utakmica ne znači ništa osim kao priprema za ono što slijedi. Primorac, pak, gostuje kod Mladosti, situacija je slična, ni “žapcima” utakmica ne znači ništa, ali je svejedno teško očekivati da zagrebačka momčad izgubi. No, u sportu su se i veća iznenađenja događala, pričekajmo ipak kraj kola...

#VATERPOLO#ZADNJE KOLO#JADRANSKA LIGA

Izdvojeno

05. srpanj 2020 13:16