StoryEditorOCM
OstaloPlanovi za budućnost

Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi: ‘Sportske igre mladih mogli bismo dovesti i u Katar, a ambasador možda postane i Messi‘

Piše Frane Vulas
18. rujna 2022. - 15:01

Prvi čovjek velikog PSG-a Nasser Al-Khelaifi je biranim riječima govorio o Sportskim igrama mladih čiji je ambasador postao. Čovjek koji stoji iza po mnogima trenutno najmoćnijeg kluba svijeta, možda i najbogatijeg, pomaže djecu u amaterskom sportu u ovoj regiji.

- Sportske igre mladih su izrazito važne. Kada sam prvi put razgovarao s gospodinom Zdravkom Marićem i kada mi je sve objasnio, nisam ga mogao odbiti. Izvanredan je idejni program Igara, fantastično je da se djeca bave sportom i druže. Moramo misliti na njih, na budućnost – naglasio je Al-Khelaifi.

Igre se svako malo šire. U planovima je uskoro širenje na Sloveniju, Mađarsku, potom vjerojatno dalje po Europi. Hoćemo li u budućnosti Sportske igre mladih možda vidjeti i u vašem Kataru?

- Zašto ne! Već je napravljen fantastičan posao, ovaj projekt je odličan.

Al-Khelafi je biranim riječima govorio i o Hrvatskoj, zbog njenih ljepota, ali i sportskih uspjeha.

- Nevjerojatno je koliko mnogo je Hrvatska izbacila vrhunskih nogometaša, talenata. Uvijek nam je Hrvatska uzor.

Hoće li nakon vas možda idući ambasador Igara postati vaš igrač iz PSG-a Lionel Messi?

- Nije pričali o tome, ali svakome je čast i zadovoljstvo biti dio ovoga. Nisam s nikim od igrača o tome razgovarao dok nisam postao ambasador Igara, a sad ćemo vidjeti, razgovarat ćemo. Nije ovo samo sport, ovo je mnogo šira slika – kazao je Al-Khelaifi.

Jeste li kad za PSG željeli potpisati nekog hrvatskog nogometaša?

- Hrvatska oduvijek ima fantastične igrače. Bili ste drugi na posljednjem SP-u i to srebro ste zasluženo osvojili – naglasio je prvi čovjek PSG-a i jedan od najmoćnijih ljudi iz svijeta nogometa, poznati katarski biznismen.

Što očekujete od Hrvatske u vašem Kataru?

- Svjetsko prvenstvo je uvijek Svjetsko prvenstvo, teško je prognozirati, mnoge reprezentacije teže biti u vrhu. Želim Hrvatskoj sve najbolje na prvenstvu – poželio je Al-Khelaifi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2022 00:37