StoryEditor

Predsjednik atletskog saveza Ivan Veštić: Ova je neobična godina, morali smo improvizirati i odgađati

Piše Hina
15. rujna 2020. - 22:33

Ova je neobična godina, morali smo improvizirati i odgađati, no nekako smo uspjeli, kazao je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza (HAS) Ivan Veštić koji je prisustvovao 70. izdanju Hanžekovićevog memorijala.

- Ova je neobična godina, morali smo improvizirati i odgađati. Dvoransku sezonu smo nekako odradili, nakon toga se dogodio lockdown, pa nekoliko mjeseci praktički nitko nije mogao raditi. Srećom, sva nacionalna prvenstva smo uspjeli nekako odraditi - kazao je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza (HAS) Ivan Veštić.

Naglasio je kako je usprkos teškim uvjetima odrađen Hanžek i to ponovo na svjetskoj razini.

- Ove godine je ostvareno i nekoliko vrhunskih pojedinačnih rezultata, prije svega mislim na Filipa Mihaljevića u bacanju kugle, koji se nažalost nedavno ozlijedio. Moram pohvaliti i Marka Čeku koji je najugodnije iznenađenje s trostrukom državnom titulom. Ostvario je respektabilne rezultate, a ima tek 20 godina.

Predsjednik HAS-a je istaknuo kako je u ovoj teškoj i dramatičnoj godini trebalo prestrojiti cijeli financijski plan saveza.

- Trebalo je prestrojiti financijski plan i plan rada. Ostali smo bez dijela sredstava koja su bila namijenjena za natjecanja. U suradnju s državom i SDUŠ-om, te HOO-om uspjeli smo neke stvari prenamijeniti kako bi spasili sezonu.

Dodao je kako je ove godine posebno teška situacija bila na lokalnoj razini.

- Klubovi su ostali bez vlastitih prihoda i bez sredstava iz lokalnih proračuna. Tu je bila borba za radna mjesta i za klubove. Nažalost, ta borba i dalje traje. Ona je puno teža nego što je na nacionalnoj razini.

Posebno je istaknuo važnost Hanžeka za hrvatsku atletiku.

- To je etablirani miting, prepoznat u svijetu. Daje našim atletičarima priliku da naprave iskorak iz nacionalnog u međunarodnu konkurenciju. Da osjete atmosferu i taj ugođaj. To je velika motivacija za sve mlade - naglasio je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. kolovoz 2021 01:26