StoryEditorOCM
Ostalolančani sudar

Potez splitskog nogometaša naišao na velike pohvale diljem Srbije, sa suigračima je spriječio tragediju na cesti

Piše Sport SD
29. ožujka 2023. - 11:27

Jak vjetar, koji je zahvatio koji je zahvatio sjever Srbije, izazvao je velike probleme u državi, a dodatan nemir unijela je i pješčana oluja koja je izazvala kaos. Na cesti između Subotice i Bačke Topole dogodio se lančani sudar u kojemu je sudjelovalo 14 automobila, a u tim su se trenucima s treninga vraćali nogometaši TSC-a, za koje igra i 29-godišnji Josip Čalušić.

Bivši stoper Dinama i Lokomotive, koji je rođen u Splitu i igrao za Hajduk sve do kadeta, uz suigrače Gorana Antonića, Nenada Filipovića, Martina Mirčevskog i Ifeta Đakovca, spriječio je još veću nesreću na cesti.

image
Ronald Goršić/Cropix

- Vraćali smo se s treninga kada se kod Subotice od jačine vjetra podigao oblak prašine od zemlje s njive pokraj ceste, koji je bio toliko gust da smo, iako smo smanjili brzinu, zamalo i mi sudjelovali u sudaru. Kroz oblak prašine pokušali smo se probiti na drugu stranu ceste, kada je kamion naletio na jedan od automobila koji se nalazio nasred ceste - rekao je Goran Antonić za MozzartSport i nastavio:

- Tad smo, kako bismo se maknuli s ceste, sišli u kanal pokraj i probili se na drugu stranu na dio gdje je vidljivost bila bolja, odakle smo primijetili da se drugi auti približavaju i da nisu svjesni da je ispred njih sudar. Istrčali smo iz auta i počeli ih zaustavljati, nakon čega smo pozvali hitnu pomoć, vatrogasce i policiju. Vratili smo se do mjesta nesreće i ispitivali ljude jesu li dobro i rekli im da Hitna uskoro stiže.

Potez nogometaša naišao je na velike pohvale diljem Srbije, a njihova je gesta lako moguće spasila i nekoliko života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2023 07:47