StoryEditorOCM
OstaloSvaka čast

Poslije morskih pasa, Levačić jača i od Mandele; plivala kod otoka na kojem je bio zatočen borac protiv apartheida

Piše Sport SD
19. veljače 2024. - 15:29

Nakon preplivanog False Baya i Cape Pointa, Dina Levačić ostvarila je još jedan uspjeh u Južnoafričkoj Republici preplivavši Robben Island. Uspješno je savladala udaljenost od Robben Islanda do Bloubergstrand Beach u dužini od 7.4 km.

Uvjeti su bili puno povoljniji od očekivanog, obzirom da je dan prije temperatura mora u prosjeku bila oko 12°C.

Uspješnim preplivavanjem Robben Islanda, Dina Levačić je postala prva osoba iz Hrvatske koja je ostvarila ovaj pothvat, te je na taj način završila svoju avanturu zvanu Južna Afrika.

- Ovo je bilo moje treće plivanje ovdje u Južnoj Africi, uspješno sam otplivala False Bay i oko Cape Pointa. Kada sam dolazila u Južnoafričku Republiku stvarno se nisam nadala da ću uspjeti odraditi sva tri plivanja s obzirom da su u pitanju stvarno nestabilni vremenski uvjeti, pogotovo vjetar. Drago mi je da sam uspješno završila sva tri plivanja - rekla je Levačić čija su prva dva plivanja bila posebno izazovna zbog opasnosti od morskih pasa. U ovom trećem plivala je do otočića na kojem je čak 18 godina bio zatočen Nelson Mandela.

- Ovo su zaista posebna plivanja, s posebnom pričom i povijesti iza njih. Ostat će mi jako dugo u sjećanju. Jučer je na preplivavanju Robben Islanda temperatura mora bila između 11 i 12 stupnjeva Celzijusa. Strepila sam malo kako će sve to skupa izgledati. Danas je ipak nekim čudom temperatura mora bila oko 15 stupnjeva, što je bilo onako dosta toplo kada se psihički pripremaš za 11 – našalila se Levačić.

image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:48