StoryEditor
OstaloUJEDINILA SE HRVATSKA

Pomozimo maloj Mili: u veliku humanitarnu akciju uključili se Perišić, Rebić, Duvnjak, Konjuh...

Piše SN
29. ožujka 2019. - 19:19
morasitum

Velika humanitarna akcija pokrenuta je za liječenje dvogodišnje Mile Rončević koja boluje od leukemije (akutne mijeloične megakariocitne leukemije AML M7) i liječi se u dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci.

Obitelj iz Hreljina našla se pred zidom kad su saznali da je njezino liječenje nemoguće uspješno nastaviti u Hrvatskoj i u Europi. Kao posljednja mogućnost otvorilo se eksperimentalno liječenje u bolnici u Philadelphiji u SAD-u. Troškovi liječenja iznose 2,8 milijuna dolara (18 milijuna kuna).

Nevjerojatan odaziv građana: za malu Milu prikupljeno 8 milijuna kuna! Otac Marin: Ne vjerujem da se ovo događa, najiskrenije hvala svima!; Za liječenje potrebno ukupno 2,2 milijuna dolara

Zahvaljujući apelu obitelju upućenom preko Facebooka, vijest se proširila u cijeloj Hrvatskoj, dobri ljudi iz zemlje, ali i inozemstva uplaćuju donacije. Do 14,30 sati bilo je prikupljeno oko 6,3 milijuna kuna, potvrdio je prijatelj obitelji.

Za nastavak liječenja potrebno je skupiti 18 milijuna kuna, a u akciju za pomoć Mili priključili su se i brojni sportaši. Među njima su hrvatski nogometni reprezentativci Ivan Perišić, Ante Rebić, rukometaši Domagoj Duvnjak, Luka Stepančić, nogometni klub Rijeka, tenisačica Ana Konjuh i mnogi drugi... 

 

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 07:04