StoryEditor
Ostaloskandal u flintu

Policija uhitila napadača na trenera Ivane Habazin, pretučeni Bashir poručio: Imao bih više poštovanja prema tom tipu da sam dobio priliku braniti se na klasičan način

Piše PSD
6. listopada 2019. - 15:20

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin i svjetska prvakinja Claressa Shields nisu boksale za titulu u supervelter kategoriji prema WBO i WBC organizacijama.

Na službenom vaganju uoči meča trener Ivane Habazin James Ali Bashir napadnut je i pretučen te je završio na hitnoj operaciji.

Dobrodošlica iz pakla za hrvatsku boksačicu i njenog trenera: uznemirujuće snimke sve govore, Habazin moli i kumi za pomoć, viče u suzama...

Glavni osumnjičenik je od samog početka bio brat Claresse Shields Artis Mack, a američki mediji navode da ga je policija danas i privela.

Šef policije u Flintu Timothy Johnson potvrdio je za ABC12 News da je jedna osoba privedena i čeka suđenje, a iako nije imenovao osumnjičenika, izvori bliski televiziji prenijeli su da neimenovana osoba zaista jest Artis Mack.

Ako mu se dokaže krivnja, prijeti mu doživotna zabrana prisustvovanja boksačkim događajima te zatvor.

Bashir, koji će danas ponovno biti operiran, bio je vidno uznemiren od samog dolaska u Flint. Prema riječima američkog novinara koji prati boks Ingrama Jonesa, u imigracijskom centru u Kanadi duže nego inače su čekali radnu dozvolu, a po dolasku su ih smjestili u hotel u kojem se izvode radovi te nisu mogli spavati.

O napadu se oglasio i sam Bashir koji je preko istog novinara poslao poruku.

- Iznenađen sam tolikom podrškom iz cijelog svijeta, a uzrujan sam što nisam bio u prilici obraniti se. Zadovoljan sam što je dotični ispred zgrade u kojoj je održano vaganje uletio u ruke policije. Tužit ću ga, koristit ću sva pravna sredstva. No bio bih zadovoljniji da sam dobio priliku da to riješimo na klasičan način. Imao bih više poštovanja prema tom tipu da sam dobio priliku braniti se na klasičan način - šakama, poručio je trener Ivane Habazin, a napad je osudio i WBO u službenom priopćenju.

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 12:06