StoryEditorOCM

POI: Bratanović ispustio finale, Petrović 21.

Piše PSD.
11. rujna 2008. - 17:12

Hrvatski paraolimpijac Ivica Bratović ispustio je plasman u finale zračne puške stojeći na Paraolimpijskim igrama u Pekingu. Bratanović je osvojio 15. mjesto premda je do polovice natjecanja dijelio prvu poziciju s Koreancem Ji Seok Leeom, dok je naš drugi predstavnik u ovoj disciplini Rudolf Petrović zauzeo pretposljednje, 21. mjesto.

Bratanović, koji je ranjem u Domovinskom ratu i ima tetraplegiju, pucao je bez pogreške prvih 39 metaka. Sa do tada maksimalnih 390 bodova dijelio je prvo mjesto sa Leeom.

U posljednjem hicu četvrte serije je pogodio devetku, nakon čega mu je sutkinja prigovorila da mora odmaknuti pušku s ramena. To mu je poptuno oduzelo mir i koncentraciji i u idućoj seriji je imao čak tri devetke, a potom je u posljednjoj, šestoj seriji još dva puta pogodio devetku.

Na koncu je sakupio 594 pogođenih krugova što je bilo dovoljno tek za 15. mjesto. Petrović je bio još slabiji i sa 583 krugova je bio 21. Koreanac Lee je kvalifikacija završio bez pogreške i sa novim svjetskim rekordom (600), a potom je u finalu samo potvrdio prvo mjesto.

Nakon natjecanja 39-godišnji Zadranin je bio iznimno razočaran i ljut. Nije mogao vjerovati da nakon 39 uzastopnih desetki nije ušao u finale i borbu za odličja.

"Još uvijek mi nije jasno zašto me sutkinja upozorila. Kao da sam joj smetao zato što sam tako dobro pucao. Nakon toga nikako se nisam mogao opustiti i vratiti miri i koncentraciju. Jako mi je žao i razočaran sam, medalja je bila blizu," kazao je Bratanović koji se streljaštvom počeo baviti 1995. godine, a u veljači 2006. godine se probio do paraolimpijske reprezentacije.

Najveći uspjeh ostvario je u srpnju prošle godine kada je kao član hrvatske vrste osvojio brončanu medalju u momčadskom natjecanju. Bio je to ujedno i prva medalja za hrvatsko streljaštvo osoba s invaliditetom.

                                                                                                                    (H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 21:50