StoryEditor
Ostaloburna pressica

Pijetraj se žestoko obrušio na oponente: Hrgović je išao plakati Mateši, zaradio je tri milijuna, a sad tu prodaje fore s Thompsonom. Mavrović želi biti izbornik, a ne zna ni jednog boksača

Piše SN
24. rujna 2019. - 15:55

Leonard Pijetraj danas je od 12 sati održao je press konferenciju za medije. Glavna tema koju pred medije iznosi hrvatski izbornik je priča oko Filipa Hrgovića i njegove želje za odlazak na Olimpijske igre. U društvu izbornika se nalazio i boksač Marko Milun, pišu Sportske novosti.

Pijetraj je imao vrlo burno izlaganje u kojem je žestoko kritizirao napade na njega od strane Filipa Hrgovića, ali i neke izjave Željka Mavrovića: - Došao sam ovdje jer je izašlo puno lažnih detalja. Želi se skrenuti pozornost s toga da se ovdje radi o interesu i novcu - rekao je u uvodu Pijetraj pa nastavio:

- Hrgović je išao plakati Mateši u HOO, ali ne zamjeram Mateši što je na to nasjeo, no nije mi jasno kako. On je jedan veliki gospodin koji želi pomoći sportašima. Ja sam podržavam davanja sportašima, ali jednu stvar ne dajem. Ne želim dati da na natjecanja idu bez da pobjede svoju konkurenciju. Gdje je tu olimpijski duh?

Ono na što Pijetraj aludira je priča koja posljednjih tjedana zabavlja javnost. Naime, hrvatskih izbornik nedavno je izjavio da će Filip imati priliku za nastup u Tokiju samo ako dođe na Prvenstvo Hrvatske, ako bude dolazio na izborne sparinge i išao na međunarodne turnire.

Na cijelu priču se nešto kasnije nadovezao Mavrović, legendarni hrvatski boksač koji je danas ujedno i direktor hrvatske boksačke vrste. Mavrović je ideju Leonarda Pijetraja o nekakvom sparingu nazvao suludom, a mogućnost da se Hrgoviću onemogući nastup ili prilika da izbori nastup na Igrama usporedo sa zločinom.

 

 

- Nedavno je bio sastanak da Milun ide u europske kvalifikacije, Hrgović u svjetske. Ja s tim nemam problema, al o tome se nije ranije pričalo. Ne vidim zašto bi za Hrgovića bilo poniženje doći na prvenstvo Hrvatske. Neka dođe, našamara konkurenciju i dobro. On je svima prodavao istu priču. Tražio je od Bandića da se meni ukinu sva davanja ako mu ne oprostim ugovor, a zna da je kod mene godinama besplatno trenirao i da taj novac ne ide meni nego djeci koja treniraju.

- Ne osvećujem se Hrgoviću kako kaže Željko Mavrović. Ne znam što on tu uopće radi.

- Ja ću vam sada pričati o napisima u novinama Filipa Hrgovića i njegova oca. Ja godinama radim s boksačima besplatno i jednog dana ako nešto uspiju, onda mi daju postotak. On je uvijek isti, kad je nula i kad je dobro. Dok je nula ja sam im dobar, a kasnije ništa. Njegov otac kaže da sam ja postavio visoki odštetni zahtjev. Pa to ne postoji, imaš ugovor u kojem pišu svi uvjeti. Sve opcije sam mu nudio, ali ništa nije prihvatio.

- On kaže da sam ga izdao u Kazahstanu. On je čovjek koji je zaradio u tri godine oko tri milijuna kuna, bio je najplaćeniji na svijetu. Dabogda mene i mog sina netko tako izdao. To su te velike hrvatske fore koje se prodaju s Thompsonom i kockicama, a sad kad treba biti Hrvat - nula bodova.

- Sad ćemo na tog Mavrovića. Ako on toliko zna o boksu... Zašto nije uložio svojih milijun dolara u boks? Bio je on dobar boksač, odličan, bio je prvak Europe. No, sjeća li se netko od vas prisutnih koga je on pobijedio kad je postao europski prvak? Naravno da se ne sjećate, nemate se čega ni sjećati, ali se sjećate se da je izgubio od Lewisa. Sad on za svoj poraz krivi prehranu. Kakva je to glupost? Mogao si ti Željko jest pit-bullove za doručak, ne možeš ga dobit kad je prejak.

- Mavrović je u jednom trenutku htio postati izbornik. Svima je bilo neugodno i došli su kod mene da preispitaju moje mišljenje. Zatim odu njemu i kažu mu da sam ja rekao da ne može biti izbornik. Onda on mene jednom prigodom pita zašto sam to rekao. 'Kako ćeš biti izbornik? Ajde mi reci ime jednog boksača u Hrvatskoj?' pitam ga ja, a on kaže da ne zna. 'Pa kako ćeš onda biti izbornik', nastavim. Odgovori on - 'Pa ti ćeš me naučiti'. Ne ide to tako.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. siječanj 2021 16:48