StoryEditorOCM
Ostaloraskol u društvu

Partizan krenuo u proces promjene imena društva, čelnici većine klubova glasali za izbacivanje jugoslavenskog prefiksa

Piše sport sd
16. svibnja 2024. - 22:22

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan kreće u proces promjene naziva, odlučeno je na sjednici na kojoj je sudjelovao 21 od 24 punopravna člana tog sportskog društva. Sjednicu je vodio Ostoja Mijailović, predsjednik Društva.

Kako je navedeno, prihvaćen je prijedlog da se riječ "Jugoslovensko" izbaci iz naziva. Povodom te odluke održat će se javna rasprava u kojoj će crno-bijela javnost demokratski iznijeti svoj stav, prenose srpski mediji.

"Prihvaćen je prijedlog UO Društva da se formira radno tijelo koje će u nadolazećem periodu organizirati javnu raspravu vezanu za promjenu imena Jugoslovenskog sportskog društva Partizan. Naime, kako je rečeno, u klubovima i crno-bijeloj javnosti već se duži niz godina razgovara na ovu temu i tom prilikom iznose različita mišljenja. Stječe se dojam da se u javnosti u pojedinim prilikama ime JSD Partizan zloupotrebljava i omalovažava, čime se nanosi šteta Društvu i njegovim članovima", između ostalog stoji u priopćenju na službenim stranicama JSD Partizan.

Također se naglašava:

"Govornici su izrazili naročito žaljenje što FK Partizan, kao najvažniji klub Sportskog društva, ne sudjeluje u radu Društva i iz sebi znanih razloga ne priznaje njegovu skupštinu, na kojoj, kao što je već spomenuto, sudjeluje 21 od 24 kluba-člana. Također, posebno zabrinjava loše stanje u FK Partizan, kao i nedostatak odgovornosti rukovodstva kluba za katastrofalne sportske i financijske rezultate, a ujedno i odsustvo znanja, snage i volje za promjene i poboljšanje stanja u klubu."

Podsjetimo, nogometni klub Partizan našao se u velikim problemima. Mediji u Srbiji pišu kako je tamošnjem velikanu zabranjeno natjecati se pod imenom Partizan, koristiti stadion JNA i grb kluba.

Za sada nije jasno ni gdje će Partizan igrati iduće utakmice jer je spomenuto sportsko društvo formalno vlasnik sve imovine članova, pa i stadiona u Humskoj, ali gorenavedeni predsjednik Mijailović je nelegalno izabran na čelo društva, što je još na sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 19:31