StoryEditorOCM
Ostalonovi plan

Pariz ne prepušta Nasseru Al-Khelaifiju Park prinčeva, njegov novi potez će sve ostaviti bez riječi

Piše R.R.
15. siječnja 2023. - 15:05

Katarski bogataši na čelu PSG-a htjeli su kupiti Park prinčeva, preurediti ga i povećati kapacitet. No dobili su negativan odgovor oko kupnje, pa su zaprijetili da će napustiti ovaj stadion ako nije na prodaju, što je prema njima jedan od glavnih uvjeta za izvođenje radova na modernizaciji vrijednu 500 milijuna eura.

Stadion je otvoren davne 1897. godine i obnovljen je 1972. godine. Kapacitet je postavljen na 48.000 mjesta. Nasser Al-Khelaifi otvoreno je izrazio želju da kupi stadion od grada. Najavio je da će se PSG preseliti s Parka prinčeva u potpuno novi stadion, ako se ovaj ne može preuzeti od pariških vlasti. Isključili su prelazak na Stade de France koji pripada državi. Na njemu igraju nogometne i ragbi ekipe, održavaju se koncerti i druga poslovna i kulturna događanja. Troškovi najma bili bi puno veći, a nema jamstva da će biti moguće odigrati sve utakmice u sezoni, pa se najam ne bi nužno isplatio.

Francuski mediji tvrde da će vlasnici PSG-a htjeti sada graditi novi stadion na periferiji Pariza. Cijena izgradnje bila bi u rasponu od 500 milijuna do milijarde eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. ožujak 2023 09:57