StoryEditorOCM
OstaloPRIGODE BERU JAGODE

Pa, kako vas nije sram!? Ako je Euro mislite da možete derat‘ ovaj narod? Pogledajte koliko para pitaju za ulaznice...

Piše Marko Bilić
29. svibnja 2024. - 08:45

Posal cvate, internet gori. I cijene su gori, neće doli, ne bojte se.

Još je 17 dana do početka nogometnog Eura i otvarajuće utakmice Škota i domaćina Nijemaca, a preprodaja ulaznica na Njuškalu već je dosegnula – bezobraznu razinu. Ali, ono, baš bezobraznu. Pa di će vam duša? Straj nas je i pomislit šta će bit na same dane utakmica Vatrenih... oće li tribat uzet neki brzi nenamjenski kreditić za kupit karte u ovih?

O kej, netko će reć da je to zakon tržišta, ponude i potražnje. Ali, brate, kakav je to zakon kad kupiš ulaznicu za 200 eura, a pitaš za nju 1200!? Iljadu više. Di će vam duša?

Pa... krenimo redom. Bacija san oko na Njuškalo, iša vidit je li se pojavija koji oglas da neko prodaje ulaznice za Euro, uvik ih bude u ovakvin "prilikama". Kad tamo, sva sila oglasa, ponuda, ne moš virovat koliko ih već ima. A prigode beru jagode, jelda, sad in je i stađun.

I ne samo da ih ima, više od pedeset, nego su i cifre koje lupaju za nevirovat.

Dakle, za grupnu fazu Eura službene cijene bile su sljedeće:

- fans first: 30 eura

- kategorija 3: 60 eura

- kategorija 2: 150 eura

- kategorija 1: 200 eura

A evo koliko pitaju naši oglašivači, uvijek vjerni Vatrenima.

Rekorder je jedan Riječanin, on prodaje, pazi sad, "više ulaznica" za utakmicu Hrvatska – Španjolska, 1.200 eura svaka. Lokacija oglašivača je Rijeka, ali je adresa čitlučka.

Za istu utakmicu, našu prvu na Euru, jedan iz Slavonskog Broda i jedan iz Zagreba pitaju 1.000 eura po ulaznici. Plus 40 eura na ime "zaštite kupca".

I inače je taj otvarajući nastup naših kontra Furija najviše na cijeni, logično, prva je utakmica, pa još Španjolci... Jako puno oglasa je baš za ovaj susret, traži se uglavnom 800 eura po ulaznici, ali se može naći i za 700 ili čak skromnih 600.

Jedan Zagrepčanin pita 700 eura, ali za "Fans first" karte čija je stvarna, službena cijena bila tek 30 eura. Na dvije takve potrošio je 60 eura, a prodaje ih za 1.400. Nije loše.

Naravno, neće oni ni Talijane dati ispod cijene, i to je nogometna velesila pa se dobra lova može i na njih uvatit. Lik iz Imotskoga, s adresom u susjednoj Be i Ha, pokušava dvije takve ulaznice utopiti za po 1.000 eura, a ima ih još dosta koji pitaju 700-800.

Ima i onih koji "Albaniju prodaju" za 750.

image
Boris Kovačev/ Cropix

Oglašivača, odnosno preprodavača, ima sa svih strana Lijepe naše. I iz Be i Ha. Više iz Ha. Zagreb, Rijeka, Varaždin, Osijek, Slavonski brod, Dubrovnik, Imotski, Dugi Rat, Kaštel Lukšić, Šibenik... Stađun je od jagoda, uspijevaju one svugdi, bez obzira na klimu.

Neki imaju cijeli naramak ulaznica pa nude i prigodne pakete. Pazi sad, lik iz Benkovca nudi po osam ulaznica za svaku našu utakmicu i za svaku pita 800 eura. Sami računajte koliko bi zaradija ako proda sve 24 karte.

Drugi ipak paze na ime protivnika pa u svojim paketima imaju i različite cijene. Za Španjolce u prosjeku traže 800 eura po ulaznici, za Talijane 750, a za Albance 600 do 670. I svi imaju četiri do osam ulaznica za svaku utakmicu.

Ne znam jesan li vas udavija sa svim ovim ciframa, ali svatili ste bit. Za Španjolce pitaju 800 do 1.200 eura po ulaznici, za Talijane 700 do 1.000, Albanci su nešto jeftiniji. Nude se i paketi od 12 do 24 ulaznice.

Pitate se, sigurno, kako ih mogu prodavat kad su sve te ulaznice personalizirane na nečija imena? UEFA je jako stroga po ovom pitanju. Pa ko je lud kupit tako skupu kartu i onda poljubit vrata na stadionu u Njemačkoj!?

E pa, i za ovo imamo rješenje. "Radi se transfer na vaše ime u UEFA Tickets aplikaciji", napisao je jedan iz metropole. Kako on, tako i drugi. Pribacivanje u aplikaciji.

Brajo, jagode rodile, a još im sezona branja nije na vrhuncu. One najslasnije, najcrvenije i najsočnije brat će se na dane kad naši budu igrali protiv Španjolaca, Albanaca i Talijana. Onda nitko neće pitat za cijenu. Samo da su zrile.

image

Sve za Vatrene...

Goran Mehkek/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix
image


 

Damjan Tadić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 15:01